Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 03.01.2013.

16:43

Džerard upozorio novajliju Staridža

Kapiten Liverpula Stiven Džerard upozorio je novog napadača ’Redsa’ Danijela Staridža da ne sme da traži izgovore za eventualni lični neuspeh u novom timu.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

23-godišnji Staridž, koji je pre nekoliko dana stigao iz Čelsija za 12 miliona funti, već u dva navrata nije uspeo da postane standardan prvotimac, prvo u Mančester Sitiju, a potom i u Čelsiju.

"Sam je rekao da želi da igra u velikom klubu. Neće smeti da traži izgovor za eventualni lični neuspeh u novom klubu. Biće okružen vrhunskim igračima u odličnom klubu", rekao je Džerard.

Iskusni vezista poručio je mladom sunarodniku da od njega želi da vidi bolju igru nego što je pružao u prethodnim klubovima, pošto je u Sitiju postigao samo šest golova na 32 meča, dok je u Čelsiju bio nešto uspešniji, 24 pogodaka na 96 nastupa.

"Danijel je kvalitetan igrač. Ja to znam, prosto osećam. A i video sam ga na delu. Imao je manjih problema u Sitiju, onda je odlučio da pređe u Čelsi, međutim, ni tamo nije pokazao sve svoje umeće. Mislim da je sada u godinama kada mora da se skrasi u jednom klubu, i tu dokaže da je napadač kakav je svakom timu potreban", dodao je kapiten Liverpula.

Staridž je bio prisutan na "Enfildu" u pobedi nad Sanderlendom rezultatom 3:0, gde je njegov kolega Luis Suares bio dvostruki strelac, i za sada upisao 15 golova u Premijer ligi. S obzirom da je mesto odličnog Urugvajca u prvom timu zagarantovano, reprezentativac Engleske će se za mesto u prve rezerve boriti sa Italijanom Fabijom Borinijem.

"Danijelov dolazak je dobar za klub. Ima sve što pravom napadaču treba, ima veliki potencijal, i to mora da iskoristi. Sada imamo tri opcije u napadu, konkurencija je jaka, i sigurno će to povećati nivo kvaliteta igre", zaključio je Džerard.

Liverpul se trenutno nalazi na osmom mestu na tabeli sa 31 osvojenim bodom i 34 postignutih golova. U narednom kolu 'Redsi' igraju veliki derbi sa Mančester Junajtedom. Utakmica je na programu u nedelju 13. januara u 14.30 na "Old Trafordu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve