Nova vest
Fudbal

Nedelja, 23.12.2012.

19:04

'Osmica' Čelsija, rekord Lamparda

Fudbaleri Čelsija pobedili su Aston Vilu sa 8:0 u poslednjem meču 18. kola Premijer lige, a Frenk Lampard postao je najbolji strelac u istoriji ‘Plavaca’ u PL.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Čelsi je izjednačio svoju najveću pobedu u Premijer ligi, u maju 2010. Vigan je takođe savladan sa 8:0.

Jedini dvostruki strelac bio je Ramires, a po gol su postigli Tores, Luiz, Ivanović, Lampard, Oskar i Azar. Debitovao je Lukas Pijason, koji je asistirao za peti gol, ali je i promašio penal.

‘Plavci’ su treći na tabeli sa 32 boda i utakmicom manje, a Vila je 16. sa 18 osvojenih bodova.

Čelsi je odigrao najbolju utakmicu ove sezone, a mreža Guzana načeta je već u trećem minutu. Proradila je španska veza, Aspilikueta je centrirao sa desne strane, a Tores je podsetio na slavne dane svoje prošlosti kada je bio među najboljim centarforima sveta – sa petnaestak metara glavom je poslao loptu u gol za 1:0.

To je bio Toresov 59. gol u 84. premijerligaške utakmice kada mu je menadžer Rafa Benites. Pod vođstvom ostalih menadžera dao je 20 pogodaka na 81 meču.

‘Plavci’ su bili superiorni na terenu, Vila nije ni prišla golu, a u 27. minutu domaći su duplirali prednost. Azar je fauliran na ivici kaznenog prostora, a David Luiz je maestralnop prebacio živi zid za 2:0. Brazilac je ponovo igrao na sredini terena i solidno se snašao u toj ulozi.

Pet minuta kasnije pitanje pobednika je rešeno – posle kornera sa desne strane Guzan je odbranio udarac, a na pravom mestu bio je Branislav Ivanović i glavom je zakucao loptu pod prečku. Srpski reprezentativac je sa četiri gola sada najefikasniji odbrambeni fudbaler u Premijer ligi, Basong i Evra dali su po tri.

U drugom poluvremenu slika na terenu nimalo se nije promenila, a Guzan je u dva navrata skinuo zicere Mati i Toresu. Međutim, u 58. minutu Lampard je svoj 50.. start u Premijer ligi obeležio na prikladan način – sa 25 metara je uputio snažan i precizan šut za 4:0. To je bio 130. gol Lamparda u Premijer ligi, čime je postao najbolji ligaški strelac u istoriji kluba ispred Bobija Tamblinga (129).

Igralo se veoma otvoreno, rezultat je dozvoljavao nešto opušteniji pristup, a posle propuštenih prilika na obe strane Čelsi je u 75. minutu dao i peti gol. Lukas Pijason je u svom debiju u Premijer ligi startovao na najbolji mogući način – 18-godišnji Brazilac je u prvom konaktu sa loptom uputio sjajno dodavanje za zemljaka Ramiresa, a ovaj je proturio loptu kroz noge Gusanu (5:0).

Do kraja meča Čelsi je igrao spektakularno i u potpunosti je ‘razbio’ Aston Vilu – Oskar je dao gol iz penala, a Azar je postigao fantastičan gol levom nogom. Pijason je na dva minuta pre kraja promašio penal, ali je Ramires u nadoknadi postavio konačnih 8:0.

Nekoliko sati ranije, Mančester Junajted je igrao 1:1 sa Svonsijem, a pored toga što su 'crveni đavoli' izvukli samo bod, taj meč obeležio je i potez Ešlija Vilijamsa, koji je tokom prekida šutnuo loptu i pogodio Robina van Persija u potiljak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve