Nova vest
Fudbal

Nedelja, 23.12.2012.

17:30

Fergi: Vilijams mogao da ubije RVP

Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson tražio je suspenziju za Ešlija Vilijamsa i rekao da je defanzivac Svonsija mogao da ubije Robina van Persija.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Duel između Junajteda i Svonsija završen je rezultatom 1:1, a do incidenta koji Ferguson pominje se desio u drugom poluvremenu, kada je Van Persi ležao na travi, a Vilijams, čini se, pokušao da je izbaci u aut, samo što je ona udarila holandskog fudablera u potiljak.

Ipak, Ferguson ističe da je Vilijams namerno pokušao da pogodi Van Persija loptom i kaže da je Holanđanin mogao da umre posle takvog udarca.

Odmah potom usledila je rasprava dvojice fudbalera, ali po pravilima Fudbalske asocijacije Engleske Vilijams ne može da dobije kaznu za kontroverzni incident ako je žuti karton koji je dobio ubrzo zbog tog udarca lopte, a ne sukoba sa Van Persijem. Ferguson, međutim, ističe da bi fudbaler Svonsija trebalo da bude suspendovan na duže vreme.

Mogao je da ubije Robina, mislim da bi Fudbalska asocijacija trebalo da ispita ceo slučaj. Bez obzira na žuti karton, zaslužuje suspenziju pošto je to najopasniji potez koji sam video u fudbalu posle dugo, dugo vremena”, rekao je Ferguson, “Siguran sam da je to namerno uradio, sudija je već zaustavio igru i uradio je to ispred sudije. Bio je na samo 30 centimetara od Van Persija, mogao je da ga ubije. Bio je to zaista sraman potez i trebalo bi da bude kažnjen zbog toga”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve