Partizan: Nismo čestitali Vokriju

FK Partizan demantovao je izjavu predsednika FS Kosovo Fadilja Vokrija da su mu čelnici srpskog šampiona čestitali na odluci FIFA da Kosovo igra utakmice.

AKIzvor: B92 Srbija
Podeli

"Niko od čelnika FK Partizan nije čestitao Fadilju Vokriju, kako je on izjavio za hrvatski "Maks Sport". Partizan podržava i sprovodi odluke Fudbalskog saveza Srbije u potpunosti. Svi u srpskom fudbalu imaju jedinsten stav po tom pitanju", preneo je stav Partizana portparol kluba Nenad Danilović.

Iz Partizana je za B92 naglašeno da niko iz kluba nije uopšte u kontaktu sa Fadiljom Vokrijem, koji se, prema njihovim rečima, "nije pozdravio ni komunicirao ni sa jednim predstavnikom FK Partizan prilikom gostovanja "crno-belih" makedonskoj Škendiji u kvalifikacijama za Ligu šampiona prošle sezone, iako je Vokri boravio u Skoplju i prisustvovao tom meču".

Vokrij je hrvatskom mediju rekao da su mu pored čelnika Partizana čestitali i mnoge fudbalske legende iz Srbije.

Izvršni komitet Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) na sastanku u Tokiju odobrio je fudbalerima sa Kosova da igraju prijateljske utakmice, ali "samo u konkurenciji mladih selekcija, klubova, amaterskih i ženskih ekipe".

Fudbalski savez Srbije (FSS) na sednici Izvršnog odbora objavio je da će Kosovo moći da igra prijateljske utakmice samo uz saglasnost tog tela.

strana 1 od 2 idi na stranu