Nova vest
Fudbal

Nedelja, 23.12.2012.

10:34

Murinjo: Kasiljas je moja odluka

Fudbaleri Real Madrida doživeli su novi poraz, od Malage 3:2 i nastavili da zaostaju za Barselonom. U prvom planu je odluka da Iker Kasiljas ostane ne klupi.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Prvi put posle deset godina legendarni golman je ostao na klupi za rezerve, zbog čega je Žoze Murinjo žestoko kritikovan posle novog neuspeha.

Ipak, dvostruki osvajač Lige šampiona (sa Portom i Interom) insistira da je to njegovo pravo, te da je na gol postavio mladog Antonija Adana jer je u boljih formi od Kasiljasa.

"To je bila tehnička odluka, odluka trenera. Trener je taj koji analizira situaciju i kojim igračima raspolaže, i trener je taj koji odlučuje koji će tim da igra. Po mom mišljenju, Adan je bolji od Ikera u ovom momentu. Možete izmišljati stvari o tome, ali to je čisto tehnička odluka, ništa više. Moje mišljenje je jedino važno, ničije drugo", rekao je Murinjo.

Portugalac veruje da će dvonedeljna pauza biti veoma važna za igrače, koji su nezadovoljni rezultatima i umorni od napornog prvog dela sezone 2012/2013.

"Ova pauza dolazi u idealnom trenutku. Igrači su tužni, ostali su bez energije. Trenutno nema motivacije, ali ako razmislimo šta znači Real Madrid, to je dovoljna motivacija. Poraz uvek boli, posebno kada ne pružiš 100%, ali mi smo sada dali sve što smo imali. Kao što sam rekao igračima posle utakmice, mogu biti tužni zbog poraza, ali imaju pravo da se odmore jer su dali sve od sebe", rekao je Murinjo.

Posle 17 kola u Primeri, Real ima tek 33 boda, čak 16 manje od lidera Barselone, te sedam od gradskog rivala Atletika, a dva više od Malage.

Real Madrid će u februaru u osmini finala Lige šampiona da igra protiv Mančester Junajteda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve