Nova vest
Fudbal

Nedelja, 23.12.2012.

09:39

Vokri:Čestitke iz Srbije, Partizana

Predsednik samozvanog FS Kosova Fadilj Vokri izjavio je da su mu prijatelji iz Srbije i Partizana čestitali na odluci FIFA da Kosovo igra prijateljske utakmice.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Mnogo mojih bivših saigrača, čelnici Partizana, kao i mnogobrojne fudbalske legende iz Srbije su mi čestili, ali i zamolili da to ostane tajna kako se na njih ne bi podigla hajka u Srbiji", izjavio je Vokri za hrvatski "Sport Maks".

Izvršni komitet FIFA je nedavno dozvolio FS Kosova da može da organizuje prijateljske utakmice sa zemljama i klubovima članicama svetske kuće fudbala, a Vokri je naglasio da je to korak prema punopravnom članstvu.

"Ne verujem da će Srbi uspeti da naprave pritisak da opet dođe do suspenzije. Sada je, naime, drukčija politička klima nego što je bila pre nekoliko meseci kada je Blater prvi put presudio u korist Kosova i kad se oglasilo i niz drugih pokrajina, koje su videle priliku da izađu na svetsku fudbalsku scenu", nada se prvi čovek kosovskog fudbala Fadilj Vokri.

Prvi čovek kosovskog fudbala osvrnuo se i na rakciju iz Republike Srpske koja takođe najavljuje sličnu akciju.

"Poručili su tada: ako može Kosovo, zašto ne bismo i mi mogli! Tako je reagovao i predsednik Fudbalskog saveza Abhazije, kavkaske pokrajine koja se otcepila od Gruzije, a koju kao samostalnu zemlju priznaje samo pet država", rekao je Vokri.

Nekadašnji igrač Partizana naglasio je kao realnost da za vreme njegovog mandata kosovska reprezentacija odigra prijateljsku utakmicu sa Srbijom.

"Naravno, zašto da ne. Ne za mog života, već i za vreme mog mandata. Sport je sport, a politika je politika. Verujte da bi Fudbalski savez Srbije sutra pristao na to da odigra utakmicu. Nadam se da će pregovori između kosovske i srpske vlade uskoro završiti za dobrobit obe strane i utakmica je tu".

Na kraju intervjua Vokri je otkrio sa kim bi želeo da Kosovo odigra prvu utakmicu, ali nije mnogo iznenadio s obzirom da je intervju dao hrvatskom mediju:

"Voleo bih, pre svega, da igramo s našim prijateljima, s hrvatskom reprezentacijom", zaključio je Vokri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve