Nova vest
Fudbal

Subota, 22.12.2012.

14:01

Čović: Istrage nisu naš posao

Potpredsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da novo rukovodstvo ’crveno-belih’ neće vršiti istrage nego će učiniti sve da stabilizuje klub.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Novi predsednik Zvezde Dragan Džajić u subotu je stupio na tu funkciju, a za najbliže saradnike, potpredsednike, izabrao je Čovića, Ivicu Tončeva i Slavišu Kokezu.

Napravili smo presek i trenutno dug iznosi 48.773.459 evra, dok su naša potraživanja 4.363.894 evra. Dug je manji za dva miliona evra, nismo deblokirali račun, ali smo smanjili blokadu za 110 miliona dinara“, rekao je Čović, „Očekuje nas interesantna naredna nedelja na putu da odblokiramo račun. Nova iprava sada zna odakle polazi, nismo vršili istrage jer to nije naš posao, niti je naš cilj da nekoga optužimo“.

Čović je podnoseći finansijski izveštaj Skupštini kluba rekao da je do 2006. godine odnos prihoda i rashoda bio na istom nivou, a da je posle toga primetan pad prihoda, pre svega zbog nerealne želje da Zvezda po svaku cenu mora da bude prva.

Napravljen je presek, svi smo bili u minusu, neko više neko manje. Ako bi se to tako gledalo onda ćemo ući u polemiku. Od 2006. godine kriva prihoda i rashoda prate jedna drugu, posle toga dolazi do pada prihoda. Imamo kumulativu od transfera igrača od 31 milion evra“, rekao je Čović.

Čović je jasno rekao da je njegov utisak kako je Crvena zvezda bila „nanišanjena“ za privatizaciju i monopolizaciju pri čemu misli na transfere, jer se igrači Zvezde uvek dobro prodaju. On je podsetio na priču oko zamljišta na Autokomandi i izgradnji tržnih centara, ali je dodao da je pitanje da li bi u tom slučaju postojala „Marakana“.

Kada je u pitanju prethodna uprava, na čelu sa predsednikom Vladanom Lukićem, Čović je rekao da ne sumnja u njegove namere, kao ni u namere bilo koga od prethodnika.

Evidentno je da su se ljudi trudili, imali su koncepciju, ali neko je očigledno manje, a neko više sposoban. Uostalom, vi ste ih birali, a to vam je kao pljuvanje u vis, uvek će nešto pasti i na vas“, zaključio je Čović u svom izlaganju.

Potpredsednik ’crveno-belih’ najavio je za sledeću nedelju razgovor sa svim poveriocima oko otpisa i reprograma duga, a da će javnost o tome, ali i o detaljima prelaznog roka biti blagovremeno obaveštena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve