FKCZ: Nova uprava počela sa radom

Novi predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić na Skupštini je zvanično stupio na dužnost i odredio svoje pomoćnike.

Izvor: B92
Podeli

Za svoje najbliže saradnike, odnosno potpredsednike, Džajić je izabrao Nebojšu Čovića, Ivicu Tončeva i Slavišu Kokezu, koji su bili i u Radnoj grupi.

Za novog sportskog direktora izabran je Zoran Stojadinović, dok je na mesto generalnog sekretara postavljen Miodrag Zečević, a njegov zamenik je Stefan Pantović.

Džajić je na izborima održanim u ponedeljak i utorak ponovo izabran za prvog čoveka ’crveno-belih’, a tu funkciju je prethodno obavljao od 1998. do 2004. godine.

On je po preuzimanju funkcije istakao da je spreman da svoje umeće stavi u funkciju ’crveno-belih’ i da to obećanje nikada neće izneveriti. Novi potpredsednk Nebojša Čović rekao je da novo rukovodstvo ’crveno-belih’ neće vršiti istrage nego će učiniti sve da stabilizuje klub.

Na Skupštini, koja je održana na stadionu Zvezde, izabrano je i 16 članova Upravnog odbora, a to su: Čović, Tončev, Kokeza, Branko Radujko, Aleksandar Antić, Miodrag Lemajić, Slobodan Babić, Predrag Ćulibrk, Božidar Cerović, Milovan Stanišić, Mirko Ristić, Dušan Savić, Branko Kovačević, Zoran Bašanović i Marko Ćulibrk.

Celo rukovodstvo predložio je Džajić, a Skupština, kojoj je prisustvovalo 106 od 149 članova, jednoglasno je to prihvatila.

Džajić je gotovo celu igračku karijeru proveo u Crvenoj zvezdi, a prethodno je predsedničku funkciju obavljao od 1998. do 2004. godine. Pre toga bio je sportski direktor u periodu kada je Zvezda postala šampion Evrope i sveta. On je u poslednjih mesec dana bio na čelu Radne grupe koja je preuzela rukovođenje klubom posle odlaska prethodnog predsednika Vladana Lukića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu