Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.12.2012.

23:40

Koliko vredi Lionel Mesi?

Najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi stavio je potpis na novi ugovor sa Barselonom ove nedelje, a uz njega je došla i povišica.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Argentinski fudbaler će po novom ugovoru zarađivati 16 miliona evra neto, ali ga to ne čini najplaćenijim na svetu, pošto je ta titula i dalje u vlasništvu Samjuela Etoa.

U tu sumu je uključena osnova plate i bonusi, koji sleduju za ispunjenje određenih uslova, ali je izvesno da će ih Mesi dobiti.

Jedan od bonusa Mesiju sledi ako odigra 65 odsto takmičarskih mečeva za Barselonu, što je bez problema činio prethodnih godina. Takođe, ukoliko neki meč propusti zbog povrede, ta utakmica se neće računati u ukupan broj mečeva u jednoj sezoni.

Drugi bonus stiže ukoliko se tim kvalifikuje u Ligu šampiona, što Barseloni bez ikakvih problema polazi za rukom već godinama, tačnije u poslednjih devet zaredom.

Barselona je posle potpisivanja novog ugovora sa Mesijem nije povećala cenu obeštećenja za njega i ona je i dalje 250 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve