Kačar i Rajković na transfer listi

Srpski fudbaleri Gojko Kačar i Slobodan Rajković nalaze se na spisku igrača koje Hamrurg želi da što pre proda.

Izvor: B92 Nemačka
Podeli

Pored bivših igrača OFK Beograda i Vojvodine, na spisku su češki golman Jaroslav Drobni, kao i Markus Berg, Ivo Iličević, Robert Teše i Jakopo Sala.

Sva sedmorica su na transfer listi, a sportski direktor kluba iz hanzeatskog grada Frank Arnesen kaže da je apsolutni prioritet za HSV da smanji izdatke za plate igrača.

U trenutku kada Bundesliga postiže fantastične rezultate na terenu i finansijski, Hamburg je u minusu prošle sezone 6,6 miliona evra, što je još više nego godinu ranije (4,9 miliona). Zbog toga je legendarni Danac sebi postavio zadatak da uštedi 6,4 miliona evra u januaru, nešto na transferima, a nešto smanjujući izdatke za plate.

Procenjuje se da će mu biti relativno lako d proda dva srpska fudbalera, koji su mladi (23 i 25 godina) i povremeno nastupaju za nacionalni tim.

Nasuprot njim anajveći problem biće prodaja 33-godišnjeg Drobnog, koji dobija 1,7 miliona evra po sezoni, i radije će sedeti na klupi ili tribinama u Hamburgu, nego da se seli negde za izvesno znatno manju platu.

strana 1 od 2 idi na stranu