Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.12.2012.

11:52

LŠ: Junajted na Real, Barsa – Milan

Žreb za osminu finala Lige šampiona doneo je tri velika derbija, a rundu će obeležiti duel devetostrukog šampiona Real Madrida i Mančester Junajteda.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Milan će pokušati da zaustavi Lionela Mesija i Barselonu, dok će englesko-nemački duel imati Arsnal i Bajern Minhen.

Juventus će igrati sa Seltikom, Borusiju Dortmund očekuje Šahtjor Donjeck, bogati Pari Sen Žermen igraće sa Valensijom, dok će se Porto sastati sa debitantom Malagom. Najmanje atraktivan duel je okršaj Galatasaraja i Šalkea.

Derbi runde svakako će biti dvomeč Real Madrida i Mančester Junajteda. Madriđani su se već skoro oprostili od titule u Španiji (Barselona ima 13 bodova prednosti), pa će svu snagu koncentristi na Evropu.

U prethodna četiri duela dva tvofejna tima, Real je tri puta prošao dalje. U centru pažnje biće povratak Kristijana Ronalda na "Old Traford", čemu se već obradovao Rio Ferdinand. Zanimljiv će biti i novi duel Žozea Murinja i Aleksa Fergusona, ne samo zbog istorije i duela Čelsija i Junajteda, već i što se sve češće Portugalac pominje kao naslednik Škota na "Teatru snova".

Drugi derbi biće okršaj Barselona i Milana, jedini duel timova koji su se svojevremeno sretali u finalu takmičenja. Te 1994. godine "rosoneri" su deklasirali Katalonce sa 4:0.

S obzirom da je aktuelni šampion Čelsi eliminisan, Bajern Minhen preuzima status "branioca" kao učesnik poslednjeg finala. Bavarce očekuje duel sa nezgodnim Arsenalom, koga su eliminisali u istoj fazi pre sedam godina. Tombdžije se muče u Premijer ligi, ali tim Arsena Vengera ume da odigra maestralno i nadigra i mnogo jače rivale.

Zanimljivo će biti i u duelu Galatasaraja i Šalkea, ne zbog snage i imena timova, koliko zbog brojne turske populacije u Nemačkoj, pa nema sumnje da će Galata i u Gelzenkirhenu imati vatrenu pomoć sa tribina. Biće ovo prvi duel dva tima, a Turci nemaju pobedu u poslednjih pet duela sa rivalima iz Nemačke na svom terenu.

Tim od koga se mnogo očekuje, Pari Sen Žermen suočiće se sa Valensijom koja ne blista ove sezone. Parižani su od pet duela sa Špancima dobili četiri. Samo ih je Barselona pobedila u finalu Kupa pobednika Kupova pre 15 godina.

Prve utakmice osmine finala Lige šampiona igraće se 12/13, odnosno 19/20. februara, dok su revanši na programu 5/6. odnosno 12/13. marta. Finale je na pogramu 25. maja na Vembliju.

Zanimljivo, identični parovi izvučeni su u sredu tokom probe žrebanja u Nionu.

Liga šampiona, osmina finala:
Galatasaraj Šalke 04
Seltik
Juventus
Arsenal
Bajern Minhen
Šahtjor Donjeck
Borusija Dortmund
Milan
Barselona
Real Madrid
Mančester Junajted
Valensija
Pari Sen Žermen
Porto Malaga

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve