Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.12.2012.

12:44

FKCZ: Džajić i zvanično predsednik

Dragan Džajić i zvanično je izabran za predsednika Crvene zvezde, nakon što su saopšteni rezultati izbora koji su u prethodna dva dana održani na Marakani.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Džajić će po drugi put u karijeri na predsedničku dužnost stupiti u subotu kada će se održati sednica Skupštine kluba koja će verifikovati rezultate izbora.

Predsednik Izborne komisije Matija Radojičić rekao je da je na izbore izašlo 1.824 od 7. 669 upisanih članova, a da je Džajić dobio 1.792 glasa, što je 90,5 odsto glasova izašlih birača.

"Lično sam izuzetno zadovoljan izlaznošću s obzirom na sve prateće okolnosti. Pre svega mislim na to što je postojao samo jedan kandidat i što je bilo jasno da je i jedan glas dovoljan za izbor. Takodje, bili su u pitanju radni dani i za razliku od prethodnih izbora glasalo se samo u Beogradu. Mnogo je važnije što je Džajić dobio toliku podršku", kazao je Radojičić.

On je dodao da se izborni proces na Marakani odvijao bez problema, u normalnoj i kulturnoj atmosferi i da su tome dodatno doprineli članovi biračkog odbora.

"Možda je simbolično to što je na danasnji dan, na Svetog Nikolu, Džajić postao predsednik, a svi znamo da je Zvezda 1991. godine titulu prvaka Evrope osvojila u Bariju, na stadionu koji nosi ime Svetog Nikole", primetio je Radojičić.

Na subotnjoj sednici Skupštine Džajić će izložiti svoj predsednički program i plan rada, a predstaviće i svoje najbliže saradnike, novog sportskog direktora Horana Stojadinovića, kao i novi Upravni odbor.

Džajić je gotovo celu igračku karijeru proveo u Crvenoj zvezdi, a prethodno je predsedničku funkciju obavljao od 1998. do 2004. godine. Pre toga bio je sportski direktor u periodu kada je Zvezda postala šampion Evrope i sveta.

On je u poslednjih mesec dana bio na čelu Radne grupe koja je preuzela rukovodjenje klubom nakon odlaska prethodnog predsednika Vladana Lukića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve