Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.12.2012.

18:58

Napoli se žali na kaznu

Fudbalski klub Napoli odlučio je da se žali na kaznu kojom su mu oduzeta dva boda u tekućoj Seriji A.

Izvor:

Autor:

Default images

Čelnici Napoli smatraju da nije fer da im se oduzimaju bodovi usled borbe za titulu.

"Ne želimo da ulazimo u principe i objektivnost Disciplinske komisije, ali smatramo da nije uredu da nam se bodovi oduzimaju za nešto što se dogodilo pre dve godine. Bilo kakvu odluku je trebalo doneti pred početak šampionata, jer su dve godine dovoljno dug period za tako nešto", stoji između ostalog u saopštenju Napolitanaca.

Napoli je kažnjen posle priznanja bivšeg golmana te ekipe Matea Đanela da je učestvovao u nameštanjima, dok je pored oduzimanja bodova klub kažnjen i sa oko 70 hiljada evra, a kapiten Paolo Kanavaro i njegov kolega iz odbrane Đanluka Grava sa po šest meseci zabrane igranja.

"Predsednik Aurelio de Laurentis, trener Valter Mazati kao i tim su u potpunosti mirni i mi, kao i oni, verujemo da neće biti dozvoljeno da se našem timu na ovaj način oduzimaju bodovi. Verujemo da će istinska pravda preovladati, zasnovana na zakonu i jednakosti, a ne nâ intervencijama političkih moćnika", kaže se u saopštenju.

Napoli posle kazne zaostaje 10 bodova za aktuelnim šampionom i liderom Juventusom.

Što se suspendovanog dvojca tiče, nije objavljeno da li će se žaliti na odluku Komisije, ali ako odluče da se ne žale propustiće ostatak sezone na Apeninskom poluostrvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve