Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.12.2012.

15:01

Najgori tim PL: Pola Vest Hema

Popularni fudbalski portal Goal.com izabrao je najgori tim sezone u Premijer ligi, na osnovu rejtinga igrača prema njihovim ocenama tokom sezone.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

U najgorih 11 dominiraju igrači Vest Hema, njih četvorica, od čega oba napadača, Endi Kerol i Madibo Maiga.

Očekivano, dva predstavnika ima Kvins Park Rendžers, nekada velike zvezde mančesterskih velikana Šon Rajt-Filips i Đi-Sung Park.

Dva predstavnika ima i Vigan, golmana Alija Al Habsija i defanzivca Ivana Ramisa, Italijan David Santon brani čast Njukasla, a tu je i jedan predstavnik šampiona Evrope Čelsija, Rajan Bertran.

Golman Ali Al-Habsi fantastično je počeo sezonu, odmah su počele spekulacije o prelasku u Arsenal i Liverpul, da bi onda usledio žestok pad. Internacionalac iz Omana je bio direktni krivac za nekoliko golova koje je primio Vigan, tokom pada ekipe Roberta Martinesa iz gornjeg dela tabe u zonu ispadanja.

Italijan David Santon je pre četiri godine stekao epitet novog Paola Maldinija, ali je u dresu Njukasla samo senka od tog igrača. Zajedno sa ostalim saigračima iz "svraka" traži formu koja je "crno-bele" dovela do petog mesta prošle sezone.

Defanzivac Vest Hema Džejms Tomkins je bio uvršten u najbolji tim Čempionšipa prošle sezone, ali je ove 23-godišnji igrač pao u drugi plan, iza saigrača Džejmsa Kolinsa i Vinstona Rida.

Španac Ivan Ramis je stigao kao važno pojačanje Vigana iz Maljorke proteklog leta, ali je već na svom debiju bio krivac za oba primljena gola od Čelsija. Kasnije nije bilo ništa bolje, odbrana Vigana je primila 32 gola u 17 utakmica.

Prošle sezone Rajan Bertran je osvojio Ligu šampiona, FA Kup i postao reprezentativac Engleske, ali je 23-godišnji defanzivac nestao ove sezone. Nije dostojna zamena Ešliju Kolu na poziciji levog beka, dok je neupotrebljiv na levoj strani veznog reda.

Dolazak Šona Rajta-Filipsa iz Mančester Sitija obradovao je sve navijače Kvins Park Rendžersa na početku prošle sezone, ali ni Nil Vornok ni Mark Hjuz nisu uspeli da izvuku najbolje iz njega. Videćemo da li Hari Rednap može da ga podseti kako je blistao u dresu Sitija.

Ništa bolje KRP nije prošao ni sa najvećim ovosezonskim pojačanjem, Đi-Sung Parkom koji je dobio ključnu ulogu u veznom redu i kapitensku traku. Očajno je debitovao protiv Svonsija, nije se podigao, a onda je usledila i povreda.

Kao i Tomkins, i Geri O'Nil je bio sjajan u Čempionšipu prošle sezone, ali nije impresionirao pored Mohameda Diamea, Marka Nobla i Kevina Nolana.

Tek 10. novembra Sanderlend je dobio još jednog strelca pored Stivena Flečera u Premijer ligi. Stefan Sesenjo se namučio da opravda transfer od 12 miliona funti. Poslednjih nekoliko kola je podigao svoj nivo igre, ali je daleko od ubedljivijeg.

I na kraju, "pakleni" napadački tandem Vest Hema, Kerol-Maiga. Endi Kerol je stigao iz Liverpula gde nije uspeo da opravda transfer iz Njukasla od 35 miliona evra. Došao je u London da se rastereti, odmah ga je usporila povreda, da bi potom postigao samo jedan gol.

Madibo Maiga je stigao iz Sošoa za 5 miliona funti, kao podrška usamljenom Karltonu Kolu. Međutim, iznenadan dolazak Kerola ga je gurnuo u drugi plan, to mu je očigledno srozalo samopouzdanje pa čak i kad je dobijao šansu, nije je koristio. Spekuliše se o njegovom povratku u Francusku, navodno je zainteresovan Marsej.

Golman: Ali Al Habsi (Vigan)
Odbrana: David Santon (Njukasl), Džejms Tomkins (Vest Hem), Ivan Ramis (Vigan), Rajan Bertrand (Čelsi)
Vezni red: Šon Rajt-Filips (KPR), Geri O'Nil (Vest Hem), Đi-Sung Park (KPR), Stefon Sesenjo (Sanderlend)
Napad: Endi Kerol (Vest Hem), Madibo Maiga (Vest Hem)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve