Nova vest
Fudbal

Petak, 07.12.2012.

20:12

Napoli na "Meaci", vraća se Konte

Juventus je odoleo rivalima i pored loših rezultata poslednjih nedelja, a u 16. kolu konačno će imati šansu da im ponovo umakne.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Stara dama" puna samopouzdanja posle plasmana u nokaut fazu Lige šampiona gostuje slabom Palermu, a na Siciliji će pokušati da iskoristi duel Intera i Napolija u Milanu.

Jedan od derbija kola biće duel Rome i Fiorentine u Rimu, što će pokušati da iskoristi Lacio koji u ponedeljak gostuje Bolonji. Milan će priključak vrhu tabele tražiti u Torinu.

U centru pažnje svakako će biti večernji duel na "Đuzepe Meaci", gde će Inter i Napoli odlučivati ko je glavni rival Juventusu u borbi za titulu. Napolitanci su protekle nedelje poraženi od PSV-a na svom terenu, a imaju dva boda više od "neroazura" koji su takođe podbacili remiziravši 2:2 sa Neftčijem, doduše sa drugom postavom.

Napoli je slavio u tri od poslednja četiri meča u Seriji A, dok Inter igra promenljivo, dobio je samo jednu utakmicu u istom periodu, i to jedva Palermo.

Sicilijanci igraju slabo ove sezone, čak i na svom terenu, što je šansa za Juventus. Torinski gigant takođe ne blista u poslednje vreme, naizmenično gubi, remizira i dobija, ali je slavio u poslednjem kolu u gradskom derbiju. "Stara dama" će na Siciliji biti jača za Antonija Kontea, koji će konačno sedeti na klupi jer mu je istekla suspenzija.

Fiorentina je posle serije pobeda dva puta remizirala pa je počela da kaska za tri vodeće ekipe, a sada gostuje Romi koja je u seriji od tri pobede, četiri u poslednjih pet kola.

Lacio je takođe u odličnoj formi, izgubio je samo dva boda u poslednja četiri kola, a gostuje Bolonji koja igra promenljivo. Milan je sa dve pobede krenuo ka gornjem delu tabele i borbi za Evropu, a sledeća prepreka su mu "bikovi" iz Torina koji je tri meča bez slavlja.

Serija A, 16. kolo:
18:00 Atalanta - Parma
20:45 Roma - Fiorentina

Nedelja:
15:00 Torino - Milan
15:00 Sijena - Katanija
15:00 Peskara - Đenoa
15:00 Palermo - Juventus
15:00 Kaljari - Kjevo
20:45 Inter - Napoli

Ponedeljak:
19:00 Sampdorija - Udineze
21:00 Bolonja - Lazio

Tabela: Juventus 35, Napoli 33, Inter 31, Fiorentina 29, Lacio 29, Roma 26, Milan 21, Parma 20, Udineze 19, Katanija 19, Atalanta 18, Sampdorija 17, Kaljari 16, Torino 15, Kjevo 15, Bolonja 14, Palermo 14, Đenoa 12, Sijena 11, Peskara 11

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve