Nova vest
Fudbal

Petak, 07.12.2012.

19:15

Fernandinjo: Prelazim u Mančester

Ekipa Šahtjora konačno se plasirala u nokaut fazu Lige šampiona, ali će na proleće biti oslabljena odlaskom jednog važnog igrača, Brazilca Fernandinja.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

27-godišnji vezni fudbaler otkrio je da će u januaru da napusti Ukrajinu, saopštio je i grad u kojem će nastaviti karijeru, ali ne i ono najvažnije, ime kluba.

"Istina je, završavam posao sa engleskim klubom. Prelazim u januaru u Mančester, ali vam neću reći u koji", rekao je Fernandinjo, a njegovu izjavu nije komentarisao ni Junajted, ni Siti.

Fernandinjo je 2005. godine stigao u Šahtjor iz Atletiko Paranensea za 9 miliona evra, te na 264 utakmice postigao 5 golova. Prošle godine debitovao je i za reprezentaciju Brazila za koji je nastupio pet puta.

Nije sigurno kojem je mančesterskom klubu bliži. Ranije se pominjao Junajted, Ser Aleks Ferguson ne krije da mu je potreban kvalitetan vezni igrač, dok sa druge strane Siti igra promenljivo, i Roberto Mančini često ističe da mu je neophodno još pojačanja.

Junajted i Siti su poslednja dva šampiona Engleske, trenutno su na prva dva mesta na tabeli Premijer lige, a u nedelju će igrati i gradski derbi na "Itihadu" od 14:30 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve