Nova vest
Fudbal

Petak, 07.12.2012.

16:16

Janković ostaje, odbijena ostavka

Aleksandar Janković ostaje trener Crvene zvezde, pošto je Radna grupa na sednici odbila njegovu ostavku.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Janković je ostavku ponudio u subotu uveče, posle debakla Zvezde protiv Vojvodine, u poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva.

Predlog da ostavka Jankovića bude odbijena izneo je Dragan Džajić, i to je jednoglasno prihvaćeno, saznaje B92.

Janković je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost na poverenju i podršci koju je dobio.

Osećao sam da imam podršku i znam da je ona iskrena. Podvukli smo crtu i sama činjenica da smo ovde govori da smo okrenuti budućnosti i novim izazovima. Obaveze tima su poznate, postoji prostor za napredak i obavaze je da se taj prostor iskoristi. Iza nas je nestabilna jesen, a želimo da proleće bude bolje“, istakao je Janković, „Moja trenerska filozofija je da sam uvek okrenut prvoj sledećoj utakmici. Verujte mi to sada nije ni Javor, sa kojim počinjemo drugi deo šampionata, trenutno me zanima prva utakmica na pripremama, jer su i ti mečevi podjednko važni“.

Kako je B92 već pisao u četvrtak, posle celonedeljne neizvesnosti, tokom koje se u javnosti pojavilo desetak imena kandidata za Zvezdinu klupu, čelnici kluba odlučili su da Jankoviću pruže priliku da prvi put samostalno odradi prelazni rok i pripreme. Janković je okupljanje igrača pred nastavak sezone zakazao za 9. januar.

Džajić je posle sednice Radne grupe istakao da za njega slučaj trenera nije ni postojao.

Od trenutka kada je Radna grupa došla u klub nismo razmišljali o smeni, samo smo želeli da razgovaramo i nađemo najbolje rešenje. Bila je jedna nesmotrenost uoči poslednje utakmice, zato što nikome nije svejedno kolika je razlika na tabeli, ali to je sada iza nas i nećemo se više vraćati. Janković ima punu podršku i na njemu je da napravi plan za drugi deo sezone“, rekao je Džajić, „Da prvenstvo počinje sada, rekao bih da nam je prvo mesto cilj, ali pošto je polusezona i postoji razlika u bodovima, ne treba nametati imperativ, ali treba da se gaje ambicije o prvom mestu. Ne znam da li ćemo uspeti, ali sigurno znam da je za Zvezdu u ovoj našoj ligi, koja nije toliko loša, sve osim prvog mesta neuspeh“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve