Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.11.2012.

13:56

"Hrvatska ide na SP, Srbija teško"

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević ocenio je da će Hrvatska izboriti plasman na SP 2014. u Brazilu, a da se Srbije udaljila od tog cilja.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bivši istaknuti fudbaler Crvene zvezde i Milana smatra da Hrvati imaju odličan raspored do kraja kvalifikacija i da već u martu mogu da eliminišu Srbiju iz trke za Mundijal.

"Od žreba grupa govorio sam da su Hrvatska, Srbija i Belgija tri favorita za dva vodeća mesta. Sada se vidi da se reprezentacija Srbije sa dva poraza udaljila od tog cilja. Ukoliko Srbija u Zagrebu ne pobedi, ispada iz trke, a Hrvatskoj iz tog susreta odgovara i bod. Ako Hrvatska uzme četiri boda iz dve domaće utakmice sa Srbijom i Belgijom, onda je reprezentacija koji vodi Igor Štimac najveći favorit za prvo mesto", izjavio je Savićević za zagrebačke Sportske Novosti.

Prema njegovim rečima, Hrvatska ima odličnu generaciju predvođenu Modrićem, Mandžukićem i Srnom, ocenivši da su to igrači s velikim iskustvom koji godinama igraju na vrhunskom nivou.

"Ako napraviš jedan kiks, ne možeš više da nadoknadiš propušteno. Zato je Srbija sa dva poraza daleko od drugog mesta, a Hrvatska blizu prolaza", rekao je Savićević.

Na pitanje da li je moguće formiranje regionalne lige, on je odgovorio da bi bilo dobro kada bi ta liga imala svrhu.

"Bilo bi dobro da se ide u evropska takmičenja. Inače, igrati ligu tek tako da bi se igrala, to nema smisla. Na sastanku predstavnika regionalnih saveza sa UEFA zamoljeni smo da ne komentarišemo sadržaj sastanka, ali mogu reći da se o tome nije razgovaralo", rekao je Savićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve