Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.11.2012.

17:49

Presudna nedelja za Di Matea

Defanzivac Čelsija David Luis potvrdio je da je posle poraza od VBA u subotu došlo do žučne rasprave menadžera, njegovih pomoćnika i igrača u svlačionici kluba.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

BBC i ostali britanski mediji preneli su vest o ovom događaju, a prema rečima očevidaca, rasprava je bila jako glasna i dosta ružnih reči se moglo čuti.

Kako se navodi u izveštaju BBC, najglasniji je bio golman Petr Čeh, koji je vikao na svoje odbrambene igrače zbog katastrofalno loše igre tokom meča.

Jedan od zaposlenih ljudi u klubu rekao je da je čuo sledeće: “Ma možete vi sebe da zovete osvajačem Lige šampiona koliko hoćete, ali vi ne možete da pobedite VBA!”

Luis je priznao da je bilo dosta tenzija u svlačionici, kao i da su svi razočarani zbog poraza od VBA.

“Svi smo vikali jedni na druge, to je sasvim normalna stvar. Ovo je ogroman klub, i niko ne voli da gubi utakmice. Ipak, sve to smo ostavili iza sebe i sada se posvećujemo meču sa Juventusom. Nije baš najbolji momenat za ovako važan meč, ali moramo da budemo maksimalno fokusirani za izazov koji nas očekuje u utorak.”

Brazilac je dodao da je VBA tim koji igra odlično protiv najboljih.

“VBA je odlična ekipa koja uvek igra dobro protiv najvećih timova. Psihički su veoma jaki, imaju dobrog trenera, i iskoristili su naš loš dan i zasluženo slavili.”

Nakon sedam pobeda i jednog remija u prvih osam kola Premijer lige, Čelsi je pretrpeo sumnjiv poraz od Mančester Junajteda rezultatom 3:2, a zatim je remizirao sa Svonsijem i Liverpulom pre poraza od VBA.

Luis se osvrnuo i na dešavanja u Ligi šampiona, gde puno toga zavisi od meča sa Juventusom.

“Imamo odličnu priliku da se plasiramo u narednu rundu takmičenja ako ostvarimo pozitivan rezultat u Torinu, ali imamo težak zadatak, jer su Juve i Šahtjor odlične ekipe. Ipak, znamo da moramo da budemo fokusirani na oba takmičenja, jer ne smemo sada da dozvolimo da padnemo i izgubimo trku u Premijer ligi, a ni plasman u Ligi šampiona.”

Engleski mediji takođe prenose da će ovo možda biti presudna nedelja za menadžera tima Roberta di Matea, jer je tim u poslednjih sedam utakmica zabeležio sam tri pobede. Utakmice protiv Juventusa u utorak i Mančester Sitija za vikend biće presudni za Italijana.

Čelsi trenutno deli prvo mesto u grupi E sa Šahtjorom, sa po sedam osvojenih bodova, dok u Premijer ligi sada zaostaje četiri boda za vodećim Mančester Sitijem.

Utakmica Juventus – Čelsi u okviru grupe E igraju u utorak u 20.45, dok se meč Čelsi – Mančester Siti igra u nedelju od 17 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve