Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.11.2012.

12:51

"Gluposti, derbi nije namešten"

Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović izjavio je da su glasine da je ‘večiti derbi’ sa Crvenom zvezdom namešten obične gluposti.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Partizan je u subotu izgubio sa 3:2 u 13. kolu Super lige, iako je dva puta vodio, a danima pre toga su u fudbalskoj javnosti i među navijačima kružile glasine da je derbi namešten.

Partizan, koji je lider na tabeli Super lige, sada ima pet bodova prednosti u odnosu na 'večitog rivala', dva kola pred kraj jesenjeg dela šampionata.

"Priče oko nameštanja utakmice su gluposti, ipak pričamo o 'večitom derbiju’. Nisam prepoznao nijedan element toga. Moj motiv je da ih gurnete još niže, ako vidite da im ide loše. Na terenu protivnika treba uništiti, a van terena pomagati", rekao je Vermezović novinarima u sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

Zvezda je pobedom nad Partizanom smanjila zaostatak na pet bodova, a Vermezović je ocenio da će prolećni deo sezone biti vrlo interesantan.

"Imali smo ih i za više od dva gola razlike u prvom poluvremenu, a kada dozvolite timu kao što je Zvezda da se vrati u utakmicu, onda budete kažnjeni. Ništa nije gotovo, ima dosta da se igra i proleće će biti vrlo interesantno", dodao je Vermezović.

"Nemam nikakvo opterećenje, utakmica u kojoj padne pet golova ne može da bude ružna. Da smo drugo poluvreme odigrali kao prvo, drugačije bismo pričali", objasnio je trener crno-belih.

On je rekao da je logično da odbrambeni fudbaleri naprave grešku kada su pod konstantnim pritiskom igrača sa bočnih pozicija.

"Skrenuta je pažnja da moramo da zatvorimo bokove jer je poznato da su oni tu najjači. Oni su imali više od 20 napada po bokovima sa izvanrednim centaršutevima. Moji odbrambeni igrači su odlično intervenisali, ali kada vas konstantno napada neko, logično je da se napravi greška", rekao je trener Partizana.

Vermezović je ocenio da je zadovoljan suđenjem Milorada Mažića i njegovih pomoćnika u ‘večitom derbiju’.

"Suđenje je bilo dobro. Nije bilo ekstremno velikih problema, možda jeste sitnih grešaka, za koje verujemo da nisu pravljene s namerom. Mislim da nije bilo namere da se ikom pomogne", zaključio je Vermezović.

Partizan će do kraja jesenjeg dela sezone igrati protiv Smedereva i Spartaka u Super ligi, kao i sa azerbejdžanskim Nefčijem i ruskim Rubinom u Ligi Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

198 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve