Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.11.2012.

11:29

"Ibrin gol kao iz video-igrice"

Zlatan Ibrahimović postigao je u sredu jedan od najlepših golova u poslednjih desetak godina, ali sam umanjuje svoju veličinu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ibrahimović je bio strelac sva četiri gola u trijumfu Švedske nad Engleskom, a poslednji je postigao na neverovatan način, ‘makazicama’ sa oko 25 metara.

"Hart je bio daleko od gola, video sam to i pokušao da pošaljem loptu u gol. Bio sam na zemlji dok je putovala, a kada sam video da jedan igrač uklizava kako bi je izbio, poželeo sam da viknem: ne! Srećom, ušla je u gol", rekao je Ibra.

Pun reči hvale za Ibrahimovića bio je selektor Šveđana Erik Hamren, koji je možda najbolje opisao četvrti gol.

"Gol je kao iz video-igrice. Ne znam da li ću videti još neki takav više ikada u životu", rekao je Hamren, "Ponekad, kada radi takve stvari na treninzima i mečevima pomislite da to nije moguće. Jer, zaista to nije moguće, posebno taj četvrti gol".

Selektor Engleske Roj Hodžson je, takođe, pohvalio fudbalera Pari Sen Žermena.

"Bilo je divno videti takav gol. Mada, bilo bi mi draže da ga je postigao protiv neke druge ekipe", istakao je Hodžson.



Svoje oduševljenje četvrtim golom Ibrahimovića nisu krili ni poznati fudbaleri, među kojima su golman Stouka Asmir Begović, štoper Mančester Junajteda Rio Ferdinand, bivši igrač Boltona Fabris Muamba, igrač sredine terena Marseja Džoi Barton…

Zlatan je upravo utišao sve kritičare. Bio je nemilosrdan večeras”, napisao je Ferdinand na svom profile na Tviteru.

Ibrahimović je posle meča takođe rekao da će Englezi sada možda reći da je on najbolji fudbaler na svetu.

“Tako je to sa Englezima. Ako postigneš gol protiv njih onda si dobar igrač, a ako ne, onda nisi. Sećam se Lionela Mesija pre finala Lige šampion 2009. godine. Tada je postigao gol za Barselonu u finalu sa Mančester Junajtedom i odjednom je postao najbolji igrač na svetu. Možda će sada to reći za mene”, rekao je Ibrahimović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve