Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.11.2012.

23:09

Čarolija Ibrakadabre u Stokholmu!

Zlatan Ibrahimović postao je prvi čovek u istoriji koji je reprezentaciji Engleske dao četiri gola na jednoj utakmici.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

On je to učinio u pobedi Švedske sa 4:2, a poslednji gol koji je postigao u završnici meča trebalo bi naknadno da se nađe među kandidatima za najlepši gol godine – golman Džo Hart izbio je loptu glavom na oko 30m od gola iskosa sa leve strane, a Ibrahimović je odatle ‘makazicama’ poslao loptu u nebranjenu mrežu.



Albion je u istoriji odigrao 915 utakmica, ali nikada ni od jednog igrača nisu primili četiri gola, poslednji het-trik dao im je Van Basten još 1988. godine.

Da će ovo biti Ibrahimovićeva noć videlo se već u 20. minutu kada je doveo Švedsku u vođstvo. Međutim, do poluvremena su Velbek i Kolker preokrenuli rezultat na “Frends Areni”.

Ibrakadabra nastavlja svoju šou u drugom poluvremenu – u 77. i 84. minutu dao je golove za preokret, prvi posle idealnog prijema grudima, a drugi iz slobodnog udarca. Zatim je u 90. Ibrahimović izveo već opisanu čaroliju i sve prisutne učinio privilegovanim što su uživo bili svedoci takvog majstorstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve