Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.11.2012.

20:10

Pobeda CG za prvo mesto u grupi

Fudbaleri Crne Gore pobedili su San Marino sa 3:0 (2:0) u kvalifikacionoj utakmici za plasman na Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Dva gola u prvom poluvremenu postigao je napadač Rajo Valjekana Andrija Delibašić, a konačni rezultat postavio je Elsad Zverotić u 68. minutu.

’Sokolovi’ su tako preuzeli prvo mesto na tabeli grupe H sa deset bodova iz četiri utakmice, dva više od Engleske.

Volkov i Kasalica, koji će u subotu voditi bitku u duelu Partizana i Zvezde, odigrali su odličan dupli pas u 14. minutu, a bek Partizana asistirao je Delibašiću za vodeći gol.

U 31. minutu tim Branka Brnovića duplirao je prednost – Vukčević je izveo korner, Novaković je šutirao glavom, a Delibašić je poturio nogu i sproveo loptu u mrežu.

Zverotić je u 68. minutu postigao svoj četvrti gol za nacionalni tim, kada je sa petnaestak metara pogodio gol gostiju posle dodavanja Đorđevića.

U drugom meču kvalifikacija za SP u evropskoj zoni Severna Irska i Azrebejdžan odigrali su nerešeno 1:1 u Belfastu. Poveli su gosti preko Alijeva u petom minutu, ali je bod domaćina doneo Hili u petom minutu nadoknade drugog poluvremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve