Džajićev povratak na čelo Zvezde!

Dragan Džajić biće na čelu Radne grupe, koja će voditi Crvenu zvezdu do izbora zakazanih za kraj decembra ili početak januara.

Izvor: B92
Podeli

"Spreman sam, mada nisam ovo očekivao", kaže Džajić. "Situacija u klubu alarmantna", kaže Aleksandar Vučić.

Posle dugog sastanka sklopljen dogovor o sanaciji situacije u FK Crvena zvezda, cilj je reprogram dugova, a Radnoj grupi će pomoći veći broj menadžera, koji će se starati o finansijama. Zvezda bankama duguje 18 miliona evra. U sredu slede razgovori sa Gaspromom.

"U ime države Srbije razgovarao sam sa rukovodstvom i legendama. Razgovori su bili dugi, ali je postignut dogovor. U skladu sa našim moćima pomoći ćemo Zvezdi i Partizanu. Moraćemo da odradimo reprogram dugova. Izbori za rukovodstvo kluba biće krajem decembra ili početkom januara. Do tada će klubom upravljati Radna grupa za konsolidaciju. U timu će biti više menadžera koji će pomoći oko finansija. Stanje je toliko teško da je iluzorno komentarisati. Država ne sme da dozvoli da Zvezda i Partizan propadnu", kaže Aleksandar Vučić.

"Sve ovo je za mene neočekivano. Nisam bežao od toga. Klub ne sme da se preda. Ja sam tu i hvala gospodinu Vučiću što ima poverenja u mene i smatra da mogu nešto da pomognem. Obaveza Crvene zvezde u ovom momentu jeste da odigra dostojanstveno do kraja polusezone. Hvala gospodinu Vučiću na pomoći. Zna se vrlo dobro u kojim sferama ja mogu da pomognem, prvenstveno u sportskom sektoru. Trudiću se, valjda nisam zaboravio kako se to radi za ovih osam godina", rekao je Dragan Džajić.

Sastav Radne grupe je: Dragan Džajić (predsednik), Nebojša Čović, Branko Radujko, Aleksandar Antić, Ivica Tončev, Zoran Stojadinović, Miodrag Lemajić, Slaviša Kokeza i Predrag Ćulibrk.

Na direktno pitanje da li u klubu ostaje Goran Vesić, Vučić je kratko odgovorio: "Nije na spisku".

Već u sredu ujutro biće održan sasatanak između Aleksandra Vučića i Kirila Kravčenka, generalnog direktora Gazproma, oko toga kako će Gazprom pomoći kao generalni sponzor. Cilj je da ruski partner što pre pusti deo novca klubu.

"To je primer uloge države. Ja nisam u klubu, niti želim da budem, ali mogu da pomognem na taj način".

Cilj Radne grupe biće i da se utvrdi tačno ko je koliko trošio, da bi se otkrili tačni krivci za astronomski dug.

Dug je manji od 62 miliona, ali ne mnogo manji. U ovom trenutku nemoguće je dati sasvim precizan odgovor, ali će ga uskoro biti.

Za sportskog direktora nezvanično bi trebalo da bude postavljen Zoran Stojadinović, koji je već izjavio da je spreman za tu ulogu, ali je Vučić rekao da je rano za priču o tome.

Dosadašnji predsednik Zvezde Vladan Lukić u utorak je i zvanično nakon tri i po godine podneo ostvaku na tu funkciju jer je, kako kaže, izgubio energiju i snagu.

Lukić je na mesto predsednika došao 26. maja 2009. godine. Zatekao je klub u blokadi i sa velikim finansijskim problemima. Kada je došao procenjeno je da klub duguje 23 miliona evra, već u decembru 2009. je saopštio da je dug smanjen za šest miliona evra, a dve godine kasnijejavnost je saznala da je dug blizu 40 miliona evra.

Crvena zvezda nalazi se u velikim finansijskim problemima. Aleksandar Vučić je u utorak izjavio da klub iz Ljutice Bogdana duguje preko 60 miliona evra.

Ni na takmičarskom planu situacija nije bolja - u poslednjih pet godina nije osvojena titula, Zvezdi su pripala dva kupa, a poslednja evropska jesen igrana je (bez osvojenog boda) 2007. godine.

Tokom Lukićevog boravka na čelu kluba ekipu su vodili Vladimir Petrović, Ratko Dostanić, Aleksandar Kristić, Robert Prosinečki i Aleksandar Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu