Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.11.2012.

19:30

Materaci: Stanković u idealnom timu

Marko Materaci imenovao je Dejana Stankovića i Zinedina Zidana kao igrače sa kojima mu je bilo najbolje, ali i najteže da igra tokom 18-godišnje karijere.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Na spisku se nalaze uglavnom bivši saigrači iz Intera, ali i reprezentacije Italije.

"To su Žulio Cezar, Maikon, Fabio Kanavaro, Materaci, Kristijan Kivu, Đenaro Gatuzo, Dejan Stanković, Danijele de Rosi, Antonio Kasano, Zinedin Zidan i Samjuel Eto", rekao je Materaci italijanskim medijima.

Najveće iznenađenje svakako predstavlja Zidan, pošto je Materaci sa njim imao konflikt u finalu Svetskog prvenstva 2006. godine.

Materaci je na kraju završio sa pobedničkim peharom, a Zidan sa isključenjem u poslednjoj utakmici u prebogatoj igračkoj karijeri.

"Zašto Zidan? On ima svoje mesto u mom srcu. Zahvaljujući njemu sam osvojio Svetsko prvenstvo", u svom stilu objasnio je Materaci.

On je dodao da je portugalski trener Žoze Murinjo sjajan stručnjak, za razliku od Španca Rafe Beniteza.

"Murinjo je broj jedan. Njegova tajna je u tome što se svaki igrač osećao kao deo tima, zajedničkog projekta. Posle osvajanja LŠ u Madridu pre dve godine, rekao mi je da ide iz Intera. Odgovorio sam mu da mi se ne sviđa što me ostavlja sa Benitezom. Sa Špancem se nisam slagao, naterao me je da sklonim slike sa Murinjom iz svog ormarića u svlačionici. Benitez je mislio da zna sve, a plašio se sopstvene senke", zaključio je Materaci.

Materaci je tokom 10 godina u Interu odigrao 209 utakmica i postigao 18 golova, i osvojio je pet titular u Seriji A, četiri Kupa Italije, četiri Superkupa Italije i Ligu šampiona 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve