Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.11.2012.

18:17

De Rosiju tri meča suspenzije

Fudbaler Rome Daniele de Rosi dobio je tri meča suspenzije zbog crvenog kartona dobijenog u derbiju igranom protiv Lacija u nedelju popodne.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

29-godišnji De Rosi je dobio direktan crveni karton zbog udaranja igrača Lacija Stefana Maurija pesnicom u lice nakon jednog duela.

Lacio je meč dobio sa 3:2, a disciplinska komisija Serije A odlučila je da italijanskog reprezentativca kazni sa tri meča neigranja.

Nakon meča se oglasio njegov saigrač Federiko Balzareti, koji je stao u odbranu De Rosija, koji je izjavio da mediji ne smeju od veznog igrača da prave žrtvenog jarca zbog ovog ispada.

“Svi smo jako bliski sa Danieleom, i mediji ne smeju da prave žrtvenog jarca od njega, svi mi pravimo greške, i uzrok ovog poraza nije isključenje De Rosija. Puno toga ružnog se govori o njemu, a on je samo igrač koji uvek radi najviše, i presrećan je što igra u Romi”, rekao je Balzareti posle meča.

U medijima se u ponedeljak pojavila informacija da je selektor Italije Čezare Prandeli izostavio De Rosija sa spiska za prijateljski meč protiv Francuske, koji se igra u sredu u Parmi.

“Ne znam da li je izostavljanje De Rosija dobra ili loša stvar, selektor nam je stavio do znanja da postoji kodeks ponašanja, i on je odlučio da Daniele ne igra”, dodao je Balzareti.

Prandeli se zbog ove odluke oglasio rekavši da će De Rosi ovom kaznom naučiti da ne sme više da se ponaša nasilno.

“Siguran sam da će Daniele biti jedan od ključnih igrača naše reprezentacije na Svetskom prvenstvu, ipak, ova kazna će mu staviti do znanja da niko, pa ni on, neće moći da bude nasilan i da igra u reprezentaciji. Iskreno mi je žao što je imao ovaj ispad", rekao je Prandeli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve