Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.11.2012.

16:48

Mesi ponovo najbolji igrač Primere

Fudbaler Barselone Lionel Mesi proglašen je četvrtu godinu zaredom za najboljeg igrača i napadača španske lige u izboru Profesionalne španske lige.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Nagrada se dodeljuje na osnovu glasova igrača i trenera iz dve najbolje lige Španije, Primere i Segunde.

Mesi, koji je prošle sezone postigao 50 golova, je u konkurenciji za najboljeg napadača Primere pobedio fudbalera Real Madrda Kristijana Ronalda, koji je bio strelac 46 golova. Treći je bio još jedan igrač madridskog kluba, Karim Benzema, koji je postigao 21 gol.

"Za ove dve nagrade najviše zahvaljujem trenerima i igračima koji su glasali za mene. Velika je čast za mene što sam osvojio ove nagrade, predstavlju stvarno veliku satisfakciju", rekao je Mesi nakon osvojanja ove dve velike nagrade.

Za najboljeg trenera prošle sezone proglašen je bivši šef stručnog štaba Barselone Pep Gvardiola.

Andres Inijesta izabran je za najboljeg ofanzivnog veznog igrača, ispred Santija Kasorle iz Malage i Mesuta Ozila iz Real Madrida, dok je Ćabi Alonso iz Real Madrida primio nagradu kao najbolji defanzivni igrač sredine terena.

"Veoma sam srećan zbog ove nagrade, to samo pokazuje da drugi vide i cene moj rad i trud na terenu. Nadam se da ću ovu nagradu moći da osvojim i u budućnosti, jer će to biti dokaz da sam porastao kao igrač, i da igram na još višem nivou", rekao je Andres Inijesta.

Defanzivac madridskog Reala Serhio Ramos je primio nagradu za najboljeg defanzivca, a njegov klupski kolega i kapiten ekipe Iker Kasiljas, za najboljeg golmana.

Kapiten Barselone Karles Pujol je nagrađen za fer plej, a otkrovenje sezone je Isko iz Malage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve