Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.11.2012.

11:15

Pirs: Očekujem ispravnu odluku UEFA

Selektor mlade reprezentacije Engleske Stjuart Pirs veruje da će UEFA doneti "pravu i odgovarajuću odluku" u vezi sa kontroverznim krajem utakmice sa Srbijom.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Duel U21 selekcija Srbije i Engleske u revanš meču baraža za plasman na EP, okončan je pobedom gostiju u Kruševcu 1:0, posle čega je usledila gužva na terenu.

Igrači i stručni štabovi selekcija ušli su u fizički sukob, dok su navijači sa tribima ubacivali predmete, a prema tvrdnji Engleza i na rasnoj osnovi vređali tamnopute igrače, pre svih Denija Rouza.

UEFA je pokrenula postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i Fudbalske asocijacije Engleske (FA) zbog ponašanja navijača i navodnog rasističkog skandiranja. Discilpinsko telo UEFA odluku o incidentu trebalo bi da donese na sednici koja je planirana za 22. novembar.

"Verujem da će UEFA doneti pravu i odgovarajuću odluku u vezi sa onim što smo mogli da vidimo. Na osnovu video dokaza i njihovog agresivnog ponašanja koje smo mogli da vidimo i čujemo. Ono što ja mislim nije bitno. Saznaćemo uskoro šta će UEFA da odluči", rekao je Stjuart Pirs.

FSS je kaznio dva mlada reprezentativca Nikolu Ninkovića i Ognjena Mudrinskog zbog učešća u incidentu po završetku utakmice u Kruševcu, ali je negirao da su navijači na rasnoj osnovi vređali Rouza, i optužio reprezentativca Engleske za "neprimerene, nesportske i vulagne manire" prema navijačima.

U međuvremenu, FA je u kontaktu sa srpskim čelnim telima u vezi sa krivičnom tužbom u koju su uključeni i igrači Engleske Stivena Kalkera i Toma Lisa, te trenera Stiva Viglija.

"Nisam siguran da je srpska policija optužila ikoga od nas, pomenuto je samo da će to da urade. Što se mene tiče, ja se trudim da edukujem igrača, svi moji saradnici takođe, u smislu ponašanja na terenu i šta ih može očekivati na nekim utakmicama. Mislim da su se ponašali fantastično", istakao je Pirs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve