Nova vest
Fudbal

Petak, 09.11.2012.

18:22

Čelsi prvi put u finansijskom plusu

Fudbalski klub Čelsi je finansijsku godinu završio sa profitom od 1,4 miliona funti, što je prvi put od kako je Roman Abramovič 2003. godine kupio ovaj klub.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Klub iz zapadnog Londona je takođe zabeležio i rekordni obrt od 225,7 miliona funti.

Klub koji je prošle sezone osvojio Ligu šampiona, ali i FA kup, trenutno se nalazi na drugom mestu u Premijer ligi, a prošlu finansijsku godinu završio je sa 67,7 miliona funti u deficitu.

Čelsi je osvajanjem Lige šampiona ostvario profit od 60 miliona evra, a zbog cele ove situacije sam klub se nalazi u veoma dobroj poziciji u odnosu na odredbe finansijskog fer-pleja UEFA, koji će početi da se primenjuje od sezone 2014/2015. Prema odredbama finansijskog fer-pleja timovi smeju da potroše samo onoliko para koliko zarade u jednoj finansijskoj godini.

Porast obrta doveo je tim sa "Stamford Bridža" na peto mesto u svetu, iza Real Madrida, Barselone, Mančester Junajteda i minhenskog Bajerna.

Predsednik kluba Brus Bak izjavio je da klub nikada neće zaboraviti finale Lige šampiona u Minhenu i da sada proslavlja veliki progres i van terena.

Čelnici kluba su naglasili i da je dug ovog tima od 166,6 miliona funti isplaćen u potpunosti, i da Čelsi klub bez dugova.

Od trenutka kada je klub kupio Roman Abramovič tokom 2003. godine Čelsi je osvojio 10 trofeja - Ligu šampiona, tri titule u Premijer ligi, četiri FA kupa i dva Liga kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve