Mrđa: Povrede su prošlost

Srpski fudbaler Dragan Mrđa zbog povrede na terenu nije bio već nekoliko meseci, a pred sam njegov povratak došlo je do promene na klupi Siona.

Izvor: B92 Švajcarska
Podeli

Pjer Andre Širman je postao novi trener Siona, pošto je tim posle 14 kola na trećem mestu tabele, sa sedam bodova manje od Grashopersa, što je daleko od ambicija čelnika kluba.

"Širman je bio prvak Evrope sa jednom od mlađih reprezentacije Švajcarske. Odradili smo tek nekoliko treninga sa njim, ali se vidi se pozitivna atmosfera kod igrača", izjavio je Mrđa.

Sion je poslednjih godina postao poznat po čestim promenama trenera, ali su se svi u klubu i oko njega navikli na to.

"Navijači generalno ne vole česte promene trenera, ali mislim da su se do sada navikli na to. Predsednik Kristijan Konstantin lako promeni trenera kada rezultati nisu očekivani. Ali, to nam je dosta puta pomoglo da izađemo iz teške situacije", naglasio je bivši igrač Crvene zvezde i Vojvodine.

Srpski napadač, koji je u redove Siona stigao 2010. godine, slaže se da je njegov tim zaslužio bolju poziciju u šampionatu od trenutne.

"Sigurno je da možemo bolje. Olako smo izgubili neke bodove na svom teren od ekipa od kojih smo dosta bolji. Ako realno sagledamo, trebalo bi da smo prvi ili eventualno drugi na tabeli", dodao je Mrđa.

Reprezentacija Srbije 14. novembra u Sent Galenu igra prijateljsku utakmicu protiv Čilea, a postoji mogućnost da na toj utakmici ’orlovi’ imaju i Mrđinu podršku sa tribina.

"Voleo bih da odem i navijam, ali sve zavisi od obaveza. Vraćam se na teren 11. novembra, kada igramo Kup utakmicu, tako da sve zavisi od toga šta će me čekati tih dana", istakao je srpski fudbaler.

Dan kada će ponovo obući dres i istrčati na teren se bliži, a Mrđa kaže da zbog velikog broja povreda poslednjih godina nije želeo da brza sa povratkom.

"Povrede su prošlost. Nisam želeo da ponovo krenem sa utakmica dok ne budem u potpunosti spreman i siguran. Posle oporavka od druge povrede, odigrao sam šest, sedam utakmica, ali pošto sam se i posle tada vratio u rekordnom roku odlučio sam da ne rizikujem previše i ipak ispoštujem savete trenera i lekara i pustim da mi se vrati sigurnost", zaključuje srpski napadač.

strana 1 od 2 idi na stranu