Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.10.2012.

15:27

Krivične prijave protiv fudbalera

MUP je podneo krivične prijave protiv 12 lica zbog sumnje da su na meču Srbija – Engleska izvršili krivično delo nasilja na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

U saopštenju kruševačke policije navodi se da je krivična prijava podneta protiv petorice reprezentativaca Srbije i njihovog pomoćnog trenera, kao i protiv dvojice reprezentativaca Engleske i njihovog pomoćnog trenera. Međutim, nisu navedena imena igrača i trenera protiv kojih su podnete prijave.

Krivična prijava podneta je i protiv trojice navijača zbog upotrebe pirotehničkih sredstava (tri baklje i jedne dimne kutije) na severnoj tribini stadiona "Mladost" u Kruševcu.

Revanš utakmica baraža za plasman na Evropsko prvenstvo između Srbije i Engleske odigrana je u Kruševcu 16. oktobra, Englezi su pobedili sa 1:0 i izborili plasman na finalni turnir u Izraelu 2013. godine.

Na kraju meča došlo je do sukoba igrača i pojedinih članova stručnih štabova dve selekcije. Crveni karton u ekipi Engleske zaradio je Deni Rouz, a kod Srbije Slobodan Medojević.

Rouz je posle meča rekao da su ga navijači u Kruševcu vređali na rasnoj osnovi i da je dva puta pogođen kamenom.

UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv fudbalskih saveza obe zemlje i odluku o kaznama doneće 22. novembra.

Fudbalski savez Srbije prošle nedelje je zbog učestvovanja u incidentima kaznio reprezentativce Nikolu Ninkovića i Ognjena Mudrinskog sa godinu dana suspenzije u reprezentativnim selekcijama, a članove stručnog štaba Srđana Maksimovića (trener golmana) i Andreju Milutinovića (kondicioni trener) sa po dve godine zabrane rada u svim nacionalnim selekcijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve