Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.10.2012.

21:12

Sjajni Dnjipro, Anži pao na Enfildu

Mečevima u grupama A, B, C, D, E i F kompletirano je treće kolo UEFA Lige Evrope, a maksimalan učinak imaju samo Atletiko Madrid i Dnjipro.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Aktuelni šampion je bez Radamela Falkaa sa 2:1 savladao Akademiku, dok je Dnjipro potvrdio koliko je jak sa 3:1 protiv Napolija.

Liverpul je u jednom od derbija kola minimalnim rezultatom savladao Anži na Enfildu, dok je Raul Bobadilja srušio Udineze sa 3:1. Borusija je dobila Marsej 2:0, Njukasl je savladao Klub Briž 1:0, dok je AIK odneo bod iz PSV-u iz Ajndhovena (1:1)

Željko Brkić je primio tri gola u Bernu, Zdravko Kuzmanović je sa klupe gledao remi Štutgarta, oporavljeni Miloš Krasić je igrao 20 minuta, dok je Bojan Jorgačević jednom kapitulirao u Njukaslu.

Izveštaje sa mečeva u grupama G, H, I, J i K možete da pročitate ovde. Partizan je u finišu meča poražen u Milanu od Intera. Mečevi 4. kola igraju se za dve nedelje, 8. novembra.

Liga Evrope, 3. kolo:

Grupa A: Anži pao na Enfildu, Bobadilja punio mrežu Brkića

Treće kolo u grupi A pripalo je domaćinima, Liverpulu i Jang Bojsu. Na Enfildu je gostovao bogati Anži, ali su Englezi dominirali. Gosti su odolevali do 53 minuta kada je Stjuart Dauning rešio meč. Krilo "redsa" je prošao po levoj strani, zasekao je u sredinu i desnom nogom prebacio Vladimira Gabulova pogodivši dalji ugao za 550. gol Liverpula u Evropi.

Što se tiče pojedinaca, ovo kolo obeležio je Argentinac Raul Bobadilja. Sjajni napadač sâm je doneo pobedu Jang Bojsu protiv Udinezea i ujedno prve bodove Švajcarcima. Bobadilja je tri puta savladao Željka Brkića.

Već u četvrtom minutu lep napad Švajcaraca organizovali su Fernerud i Zarate, a Argentinac je lagano zatresao mrežu. Dvadeset minuta pre kraja Bojsi dupliraju prednost, a Brkić je ponovo nemoćan posle udaarca Bobadilje.

Samo tri minute kasnije Udine se vraća u meč, štoper gostiju iz Udina Andrea Koda je udarcem glavom smanjio na 2:1. Međutim, deset minuta pre kraja meča sjajni Bobadilja stiže do het-trika pošto penal koji je skrivio Domici pretvara u gol.

Rezultati 3. kola:
Liverpul - Anži 1:0 (0:0)
Dauning 53
Jang Bojs - Udineze 3:1 (1:0)
Bobadilja 4, 71, 81 - Koda 74

Tabela:
1. Liverpul 3 2 0 1 8:6 6
2. Anži 3 1 1 1 3:2 4
3. Udineze 3 1 1 1 5:6 4
4. Jang Bojs 3 1 0 2 6:8 3

Grupa B: Atletiko siguran bez Falkaa, preokret Viktorije

Šampion Atletiko se mučio protiv komšija iz Portugala u prvom poluvremenu, ali je u nastavku sve došlo na svoje mesto protiv Akademike. Daglas Košta je doneo prednost Atletiku. Koke je ubacio iz kornera, Tijago je odbio loptu do Košte koji akrobatskim volejom pogađa mrežu. Dvadesetak minuta kasnije Atletiko rešava meč.

"Jorgandžije" su dubile slobodan udarac, a Emre Belozoglu je do svog prvog gola u dresu Atletika stigao prelepim udarcem koji je ostavio nepomičnog Rikarda na liniji gola Akademike. Duel na "Visente Kalderonu" dramatizuje gol Salima Sisea, pet inuta pre kraja. Igrač iz Gvineje glavom loptu šalje iza leđa Serhija Asenja.

Sa druge strane u Tel Avivu je viđen preokret Čeha. Hapoel je rano poveo protiv Viktorije Plzenj. Desno krilo Hanan Maman pobegao je čuvaru Mihalu Durišu, te centaršpput Roeia Gordana iz kornera glavom poslao uz prvu stativu. Međutim, u prvom minutu nadoknade vremena Viktorija je izjednačila. Kombinovali su Rajtoral i Darida koji je protigrao Pavela Horvata, a ovaj je nepogrešivo šutirao u mrežu Izraelaca.

Drugi deo meča doneo je preokret Česima. Igrači Hapoela izbacili su loptu posle kornera samo do Reznika koji ju je ponovo vratio u šesnaesterac gde je sam ostao František Rajtoral koji je glavom zatresao mrežu. Da situacija bude još gora po Hapoel potrudio se Lijad Kutaba koji je isključen deset minuta kasnije, zbog drugog žutog kartona.

Rezultati 3. kola:
Atletiko Madrid - Akademika 2:1 (0:0)
Daglas Košta 48, Belezoglu 67 - Sise 85
Hapoel Tel Aviv - Viktorija 1:2 (1:1)
Maman 19 - Horval 45+1, Rajtoral 55

Tabela:
1. Atletiko Madrid 3 3 0 0 6:1 9
2. Viktorija Plzenj 3 2 0 1 5:3 6
3. Akademika 3 0 1 2 3:6 1
4. Hapoel Tel Aviv 3 0 1 2 2:6 1

Grupa C: Borusija proradila, Fener jedva na Kipru

I dok se Fenerbahče mučio na negostoljubivoj strani Kipra protiv AEL-a do 72. minuta, Borusija je sa 2:0 dobila Marsej u derbiju grupe.

Tim iz Menhengladbaha kaznio je promašaje Olimpika i povela posle pola sata igre. Filip Daems je iskoristio faul Kabore u kaznenom prostru, i iz penala savladao Stiva Mandandu. Polovinom drugog dela Borusija je potvrdila pobedu u derbiju grupe. Samo nekoliko minuta pošto je ušao na teren, Peniel Mlapa se predstavio evropskoj publici sjajnim udarcem sa distance koji nije uspeo da zaustavi golman Marseja.

Dvadeset minuta pre kraja Fener je konačno slomio otpor AEL-a. Frustracija igrača turskog tima okončane su posle prekida. Kristijan je ubacio lopti iz kornera, a Egemen Korkmaz je imao sjajan tajming za skok te glavom ubacuje loptu u gol. Miloš Krasić vratio se posle povrede i odigrao poslednjih 20 minuta.

Rezultati 3. kola:
AEL - Fenerbahče 0:1 (0:0)
Korkmaz 72
Borusija Menhengladbah - Olimpik Marsej 2:0 (1:0)
Daems 33p, Mlapa 67

Tabela:
1. Fenerbahče 3 2 1 0 7:4 7
2. Marsej 3 1 1 1 7:5 4
3. Menhengladbah 3 1 1 1 4:4 4
4. AEL Limasol 3 0 1 2 1:6 1

Grupa D: Minimalac "svraka", Bordou samo bod

Interesantan će biti finiš u grupi D, Njukasl je minimalcem nadigrao Klub Briž, dok je Bordo stigao samo do boda u Portugalu.

Pola sata igre bilo je potrebno Bordou da povede u Maritimu. Benoa Tremulinas je probio odbranu Portugalaca po levoj strani, pre nego što je pronašao Joana Gufrana koji je uklizao i iz neposredne blizine loptu ubacio u gol. Ali, samo šest minuta kasnije domaćini su izjednačili. Ruben Fereira je sa distance uzdrmao prečku, a na loptu je natrčao Roberž koji je odbitak poslao u mrežu.

U uvodnim minutima drugog dela do prednosti je stigao i Njukasl. "Svrake" su dobile novog Ameobija za obožavanja. Mladi Semi je pokazao šta ume sa loptom prevarivši čuvara, pre nego što pronašao Gabrijela Obertana koji je loptu zakucao u donji levi ugao gola Bojana Jorgačevića. To je i odlučilo meč na "Sent Džejms Parku".

Rezultati 3. kola:
Maritimo - Bordo 1:1 (1:1)
Roberž 36 - Bufran 30
Njukasl - Klub Briž 1:0 (0:0)
Obertan 48

Tabela:
1. Njukasl 3 2 1 0 4:0 7
2. Bordo 3 1 1 1 5:4 4
3. Klub Briž 3 1 0 2 2:5 3
4. Maritimo 3 0 2 1 1:3 2

Grupa E: Molde pao za 120 sekundi, nula u Štutgartu

Najmanje interesantno bilo je u grupi E, Stealua je za dva minuta rešila duel sa Moldeom, dok je okršaj Štutgarta i Kopenhagena bio jedini bez golova. "Švabe" ni posle tri kola nemaju pobedu, a Zdravko Kuzmanović je drugi remi posmatrao sa klupe.

Pred 50.000 navijača na Nacionalnom stadionu, Steaua je razbila Molde u prvih 45 minuta. Norvežani su odolevali pola sata, da bi onda u samo 120 sekundi dva puta kapitulirali. Prvo je Vlad Hirikles pogodio sa desetak metara, a samo dva minuta kasnije i Raul Rusesku koristi dodavanje Latovlevicija. Domaći tim imao je šansu da reši meč u 58. minutu, ali je golman Moldea Soderberg odbranio penal Tanaseu.

Rezultati 3. kola:
Steaua - Molde 2:0 (2:0)
Hirikles 30, Rusesku 32
Štutgart - Kopenhagen 0:0

Tabela:
1. Steaua 3 2 1 0 5:2 7
2. Kopenhagen 3 1 1 1 2:2 4
3. Molde 3 1 0 2 3:4 3
4. Štutgart 3 0 2 1 2:4 2

Grupa F: Dnjipro nova sila sa Istoka, kiks PSV-a

Treće kolo u grupi F donelo je moćni Dnjipro i loš PSV. Ukrajinci su potrdili da su definitivno tim na koji se mora obratiti pažnja ove, ali i narednih sezona. Sa 3:1 su pregazili jedan od najboljih italijanskig timova Napoli.

Već u drugom minutu Napolitanci su kapitulirali u Dnjipropetrovsku. Ruslan Rotan je ubacio loptu iz slobodnog udarca u srce kaznenog prostora, ona je pala ispred Artema Fedetskog koji ju je zakucao u mrežu. U finišu poluvremena Dnjipro je duplirao prednost. Strelac prvog gola Fedetski je loptu vratio na penal, a Seleznjov je pronašao Mateusa koji je savladao Antonija Rosatija.

Pola sata pre kraja Dnjipro verovatno rešava meč, sjajni Fedetski je učestvovao ponovo u gol akciji, a ovaj put loptu je u mrežu ubacio Đulijano. Deset minuta kasnije Napoli ublažava poraz, Italijani dobijaju penal koji u gol pretvara Edison Kavani, 15 minuta pre kraja meča.

Najveće iznenađenje kola priredio je švedski AIK. Tim iz Stokhloma bio je deset minuta od pobede u Ajndhovenu. Pola sata pre kraja meča "Filips arena" je umukla, Kvame Karikari je savladao rezervnog golmana PSV-a Pžemislava Titona koji je u prvom poluvremenu zamenio Vatermana.

Nils-Erik Johanson je poslao dugu loptu ka Karikariju koji je pobegao odbrani PSV-a, a potom obišao poljskog golmana za šokantno vođstvo Šveđana. Međutim, deset minuta pre kraja loši PSV stiže do izjednačenjada. Dries Martens pronalazi Džermejna Lensa koji lobuje Ivana Turina i donosi bod holandskom timu.

Rezultati 3. kola:
Dnjipro - Napoli 3:1 (2:0)
Fedecki 2, Mateus 42, Đulijano 64 - Kavani 75p
PSV - AIK 1:1 (0:0)
Lens 80 - Karikari 61

Tabela:
1. Dnjipro 3 3 0 0 8:3 9
2. PSV 3 1 1 1 4:3 4
3. Napoli 3 1 0 2 5:6 3
4. AIK Stokholm 3 0 1 2 3:8 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

11 h

U fokusu

Vidi sve