Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.10.2012.

15:43

Inter kaznio promašaje Markovića

Fudbaleri Partizana poraženi su od Intera 1:0, golom Rodriga Palasija u 88. minutu meča u Milanu, u trećem kolu Grupe H Lige Evrope.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

"Crno-beli" su odigrali najbolji meč u Evropi ove sezone, odlično parirali italijanskom velikanu, ali su ih skupo koštali promašaji Lazara Markovića.

Mladi igrač Partizana je u prvom delu pogodio stativu, a pet minuta pre kraja propustio situaciju jedan na jedan sa golmanom Handanovićem, posle čega je Inter stigao do pobede. Partizan posle tri kola ima jedan, a Inter sedam bodova.

Partizan je tako i posle 24 godine ostao bez pobede u duelima sa italijanskim ekipama, a ujedno je poražen i peti put od Intera. Meč u Milanu sa tribina prati i selektor Srbije Siniša Mihajlović, u društvu Dejana Stankovića, igrača Intera koji nije registrovan za mečeve u Ligi Evrope.

Srpski šampiona je sjajno odigrao na "Đuzepe Meaci", pre svega u prvom poluvremenu kada je bio potpuno konkurentan Interu. Oba tima su imala nekoliko dobrih šansi, a najbolju je imao Marković koji je posle akcije po levoj strani pogodio desnu stativu Interovog gola.

U drugom poluvremenu Inter je zaigrao sa dvae centarfora, u igru su ušli Zaneti i Milito, pa su "neroazuri" potpuno kontrolisali igru. Sjajnu šansu promašio je u 60. minutu Kasano, bio je sam na desetak metara ali je šutirao preko gola.

Međutim, Partizan se odlično branio, a u finišu meča oslobodio se i pritiska. Pet minuta pre kraja "crno-beli" su možda mogli da stignu i do pobede. Marković je posle odlične kontre izašao sam na Handanovića, pokušao je po zemlji da pogodi dalji ugao, ali je Slovenac u poslednjem momentu rukom zakačio loptu.

I dok su igrači Partizana žalili za promašajem, Inter je krenuo napred, Milito je prošao po levoj strani, ubacio loptu u sredinu, gde je usamljeni Palasio glavom konačno loptu ubacio u mrežu za konačnih 1:0.

U prvom meču grupe H, Rubin je takođe minimalnim rezultatom savladao Neftči i kao i Inter imao sedam, a Azeri samo jedan bod. U sledećem kolu parovi su isti, samo su domaćini Partizan i Neftči.

Liga Evrope, 3. kolo:
Inter - Partizan 1:0 (0:0)
Palasio 88

Internacionale: Handanović - Silvestre, Pereira, Žuan, Jonatan - Kambijaso (Milito 76'), Mudingaji, Guarin, Koutinjo (Palasio 32') - Kasano, Livaja (Zaneti 52')

FK Partizan: Petrović - Miljković, Volkov, Ivanov, Ostojić - Kamara, Smiljanić, Ilić (Jojić 76'), Tomić (S. Marković 80') - L. Marković, Mitrović (Marko Šćepović 68')

Partizan je odlično odigrao u prvom poluvremenu. Vladimir Vermezović je odlučio da se nadigrava sa evropskim velikanom, krenuo je otvoreno, pa je bilo šansi na obe strane.

Bolje je krenuo Inter, kontrolisao je potpuno igru u prvih 15 minuta i stigao do dve solidne šanse. Prvo se Kambijaso našao u kaznenom prostoru, snažno je šutirao iskosa sa desne strane, ali je Petrović bio dobro postavljen na golu.

Nekoliko minuta kasnije, samo što je Partizan konačno krenuo konkretnije, usledila je kontra Intera. Pereira je dobio dubinsku loptu na levoj strani, stigao je do gol linije, vratio je loptu na desetak metara gde je natrčao usamljeni Koutinjo, ali je Brazilac šutirao pored stative.

Partizan se potom oslobodio pritiska, zaigrao hrabrije i bio opasniji od Intera do kraja poluvremena. Prethodno je Koutinjo ponovo promešao odbranu "crno-belih", na brzinu je izbacio Ivanova i Smiljanića, ali njegov pas u peterac nije stigao od Livaje.

Nedugo zatim, prvi put je zapretio i Partizan, i to je bila najbolja šansa u prvom poluvremenu. Marković je dobio loptu na levoj strani, ušao je u kazneni prostor, prevario je Silvestrea, prebacio je loptu na desnu nogu i sjajnu gađao dijagonalom, ali je na njegovu nesreću pogodio samo stativu.

Ubrzo je ponovo pokušao Koutinjo, ponovo je prošao po levoj strani, ali je propust Volkova ispravio Ostojić koji je sjajno reagovao i klizećim startom sprečio gol šansu. Ujedno je povredio najopasnijeg igrača Intera, pa je Stramačioni umesto Koutinja uveo iskusnog Rodriga Palasija.

U 30. minutu Miljković je imao identičnu šansu kao Marković desetak minuta ranije, prošao je po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, ali je slabo šutirao, pa je Handanović pokupio loptu.

I u nastavku meča ekipe su naizmenično pretile, Partizan je najopasniji bio iz slobodnog udarca koji je sa ivice kaznenog neuspešno izveo Tomić, dok je Inter pokušavao preko krilnih igrača, ali bez rezultata u prvom poluvremenu.

Nakon sedam minuta igre u nastavku Stramačoni je odlučio da se osloni na iskustvo, malo zapaženog Livaju zamenio je Havijer Zaneti. Samo minut kasnije, domaćin je imao stopostotnu šansu.

Marković je loše primio loptu ispred kaznenog prostora, do nje je stigao Jonatan koji je utrčao u petarac, vratio loptu nazad do Silvestrea koji je slabu šutirao pa je Petrović zaustavio udarac.

U ovom periodu "crno-beli" su delovali pogubljeno u odbrani, ponovo su loše reagovali prilikom ispucavanja lopte, ona se odbila do Palasija koji je bio sam na pet metara, ali je promašio loptu, pa je Petrović ostao neugrožen.

Inter je potpuno dominirao, a nakon što je Partizan tek preko Markovića blago zapretio, usledija je najbolja šansa za "neroazure", u 62. minutu. Guarin i Palasio su kombinovali po desnoj strani, Argentinac je ušao u kazneni prostor i u sredini proigrao usamljenog Kasana, italijanski reprezentativac je imao zicer, ali je šutirao preko gola.

Usledilo je desetak minuta mirne igre, uslovljeno pre svega prekidima, a Vermezović je dominaciju Intera pokušao da prekine osveženjem u napadu, umornog i povređenog Mitrovića u 68. minutu zamenio je Marko Šćepović.

Desetak minuta kasnije Vermezović je osvežio i vezni red, umesto kapitena Ilića ušao je mladi Miloš Jojić. Istovremeno, Stramačoni je umesto Kambijasa uveo Dijego Milito, čovek koji je pre tri godine dominirao u dresu Intera na putu ka osvajanju Lige šampiona.

Inter jeste kontrolisao igru, ali je u nastavku i Partizan konačno krenuo napred, ali Jojić nije šutirao dovoljno snažno iz solidne situacije. Uskoro je usledila i poslednja izmena u redovima srpskog šampiona, Tomića je zamenio Saša Marković.

U jeku napada Intera Partizan je imao odličnu priliku, Marković je pobegao čuvarima, ali samo na trenutak, Pereire je sklonio loptu pre šuta. Potom je Inter pretio Petroviću, ali je izblokiran udarac Mudingaja.

Pet minuta pre kraja Partizan je imao šansu utakmice. "Crno-beli" su odigrali sjajnu kontru, Marković je pobegao Silvestreu, izašao sam na Handanovića, ali je pokušao da ga savlada po zemlji, pa je Slovenac odbranio. Odmah na drugoj strani Inter je kaznio ovaj promašaj.

Proradila je argentinaska veza, Milito je ubacio loptu sa leve strane, Palasio je ostao sam na desetak metara odakle je glavom savladao nepomičnog Petrovića.

Do kraja meča Inter je sačuvao loptu, pa je Partizan i pored odlične igre, najbolje u Evropi ove sezone, ostao bez bodova. Odličnu predstavu "crno-belih" pozdravili su i navijači koji su pesmom nadjačali brojnije pristalice Intera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

254 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve