Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.10.2012.

13:49

Ninković i Mudrinski suspendovani!

Disciplinska komisija FSS suspendovala je Nikolu Ninkovića i Ognjena Mudrinskog sa po godinu dana zabrane igranja u svim nacionalnim selekcijama.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Ninković i Mudrinski su suspendovani zbog incidenata na utakmici mladih reprezentacija Engleske i Srbije u Kruševcu.

Na sednici, kojom je predsedavao Slobodan Pajović, pokrenut je i postupak protiv FK Novi Pazar zbog transparenta na duelu 1/8 finala Kupa Srbije protiv Rada.

Članovi Stručnog štaba mlade reprezentacije Srbije Srđan Maksimović (trener golmana) i Andreja Milutinović (kondicioni trener) kažnjeni su sa po dve godine zabrane rada u svim nacionalnim selekcijama.

Po završetku sednice predsednik Disciplinske komisije Slobodan Pajović je izjavio:

“Pomenuti igrači i članovi Stručnog štaba naše Mlade reprezentacije su kažnjeni zbog kršenja Etičkog kodeksa FS Srbije, čime su narušili osnovne principe i postulate fer-pleja. Kao što smo i obećali, članovi Disciplinske komisije su obavili brzu, ali potpunu istragu, nezavisno od postupaka koji će biti vođeni pred organima UEFA i tužilaštva naše zemlje. Prilikom izricanja određenih kazni vodili smo računa i o činjenici da kod nekih ima reči o ponavljanju grešaka i bez obzira što oni nisu procesuirani kod gore pomenutih organa kaznena mera je morala da bude upravo ovakva”, rekao je Pajović i dodao:

“Tokom istrage smo došli do zaključaka i dokaza o učestvovanju u incidentu i određenih igrača i članova Stručnog štaba Mlade reprezentacije Engleske. Naravno, mi njih zbog toga ne možemo da kažnjavamo. Ipak, imamo dobru volju da sve te dokaze dostavimo našim kolegama u FA Engleske, kako bi i oni sproveli sopstveni disciplinski postupak. Smatramo da je potez sređivanja stvari u sopstvenoj kući osobina istinskih džentlmena.”

Po izricanju disciplinskih mera oglasio se i Savo Milošević, direktor nacionalnih selekcija naše zemlje:

“Najpre, ne želim niti smem da komentarišem izrečene kazne. Ipak, bez obzira na to, tvrdim da se u budućnosti ovakvo ili slično ponašanje neće tolerisati. Ono kao takvo nije i neće nikada biti prihvatljivo za sve koji predstavljaju FS Srbije.”

Na sednici Disciplinske komisije, reagujući po službenoj dužnosti, donesena je i odluka o pokretanju disciplinskog postupka protiv FK Novi Pazar, a zbog ponašanja njihovih navijača na odigranoj utakmici osmine finala Kupa Srbije (Novi Pazar - Rad 0:1). Navijači Novog Pazara su istakli transparent koji vređa nacionalna osećaja i širi međunacionalnu mržnju, što je strogo zabranjeno po svim odradbama pravilnika FSS, UEFA i FIFA.

Od predstavnika Novog Pazara su zatražene izjave, a takođe i od službenih lica utakmice. Novopazarci sledeću utakmicu kod kuće odigraće 3. novembra u okviru Super lige protiv Slobode Point, pa će odluka o eventualnim kaznama biti donesena do tog datuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve