Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.10.2012.

12:46

MUP radi na identifikaciji navijača

MUP i Uprava policije u Novom Pazaru preduzimaju neophodne aktivnosti na identifikaciji osoba koje su istakle sraman transparent u sredu u Kupu Srbije.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

"Rešen rebus, srce, burbreg, pluća, živela žuta kuća", pisalo je na transparentu koju su istaklu 'ekstremi' na fudbalskoj utakmici Novi Pazar - Rad u Novom Pazaru.

U dogovru sa tužilaštvom MUP i Uprava policije će pokušati da identifikuju osobe koje su učestvovale u izradi, unošenju i isticanju transparenta.

Kako je Tanjugu rečeno u MUP-u, za sada, nema izjašnjenja tužilaštva u ogledu kvalifikacije dela, pa će to biti učinjeno naknadno, nakon sačinjavanja izveštaja.

Transparent koji se porukom podsmeva srpskim žrtvama trgovine organima na Kosovu i Metohiji razvili su navijači Novog Pazara iz grupe "Ekstremi", kao odgovor na sličan incident na Banjici u martu, kada su navijači Rada vredjali žrtve Srebrenice.

Prema svedočenju očevidaca, sporni transparent je tokom utakmice podignut na svega 20, najviše 30 sekundi, a pokušaj policije da ga pronadje prilikom izlaska navijača sa stadiona, ostao je bezuspešan. Policija, medjutim, ima video snimak transparenta i većine navijača koji su ga držali.

Inače, prilikom prestresa pri ulasku navijača na stadion kod Eldara Dautovića (33) pronadjen je pištolj marke "CZ" sa devet komada municije i on je zadržan u policijskom pritvoru.

Takođe, tokom utakmice napadnut je redar koji je zadobio lakše telesne povrede. Njega je napao Husović Haris (19), od ranije poznat policiji.

Vučić najavio reakciju države

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je da je zgrožen transparentom navijača Fudbalskog kluba "Novi Pazar" kojim se izvrgavaju ruglu Srbi žrtve zločina na Kosovu i Metohiji.

"Zgrožen sam kao građanin ove zemlje, a sa druge strane sam užasnut činjenicom da niko nije reagovao od državnih organa. Siguran sam da će u budućnosti, ali i povodom ovog slučaja, državni organi umeti da reaguju", rekao je Vučić novinarima po završetku združene vežbe "Reka 2012" u Titelu.

Jusufspahić: Vatra na vatru

Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić izjavio je da razvijanje parole navijača fudbalskog kluba Novi Pazar na utakmici sa Radom predstavlja lošu reakciju na akciju, koja je isto tako bila loša.

"Ako je bilo transparenata u drugom smislu, ja znam za one o Srebrenici i tako dalje, onda je ovo loša reakcija, kao što je to bila loša akcija", rekao je Jusufspahić novinarima u Bajrakli džamiji na Dorćolu.

Jusufspahić je potez navijača Novog Pazara nazvao "vatra na vatru".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve