Nova vest
Fudbal

Nedelja, 21.10.2012.

15:43

Kembel: Oduzeti bodove zbog rasizma

Bivši štoper reprezentacije Engleske, Sol Kembel, izjavio je da bi Evropska fudbalska unija zbog rasizma morala da počne da oduzima bodove u kvalifikacijama.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Kembelovi komentari vezani su za nedavni incident koji se desio na utakmici između Srbije i Engleske, gde je Deni Rouz, posle provociranja publike i igrača Srbije, bio izvređan na rasnoj osnovi.

„Nešto mora biti učinjeno, i to što pre. Smatram da bi najbolje rešenje bilo da UEFA počne da oduzima bodove reprezentacijama čiji navijači vređaju druge na rasnoj osnovi. Ako tim timovima oduzmete šest ili devet bodova posle takvih ispada, mislim da bi se ljudi opametili malo“, rekao je Kembel u intervjuu za radio BBC.

Incidenti na stadionu „Mladosti“ u Kruševcu dogodili su se nakon što je Konor Vikam postigao gol za reprezentaciju Engleske, u 90. minutu meča.

Fudbalski savez Srbije optužen je za rasističko vređanje od strane navijača.

Kazna još uvek nije određena, ali Kembel smatra da bi sistem oduzimanja bodova mogao da ima pozitivnog uticaja na poboljšanje ponašanja navijača, ali i aktera utakmica.

„Kada ljudima usadite tu ideju da se njihova reprezentacija neće kvalifikovati na neko veliko takmičenje ako se navijači budu ponašali nedolično, onda možete da očekujete neki pomak u pozitivnom smeru“.

Ipak, bivši igrač Arsenala i Totenhema sumnja da Svetska i Evropska kuća fudbala imaju želju da na pravi način suzbiju rasizam.

„Voleo bih da FIFA i UEFA preduzmu nešto po pitanju trajnog suzbijanja rasizma na terenima, ali iskreno mislim da se ništa neće promeniti u skorije vreme. Isto tako mislim da će se Srbija izvući iz svega ovoga sa veoma blagom kaznom.“ zaključio je Kembel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve