Nova vest
Fudbal

Nedelja, 21.10.2012.

11:30

Tata Mesi juri Peleov rekord

Lionel Mesi će do kraja života da pamti 20. oktobar 2012. godine, postigao je het-trik, stigao do 71. gola u godini i što je najvažnije, postao je otac.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Mesi je 21. het-trikom u karijeri stigao do 71. gola u godini čime je oborio svoj lični najbolji rezultat iz 2010. godine.

Sada mu nedostaje još samo pet golova da sruši i rekord legendarnog Brazilca Pelea (75 golova 1959. godine), a za to će imati na raspolaganju dva i po meseca.

Nakon utakmice i povratka u Barselonu Mesi je otišao pravo u bolnicu gde mu je njegova verenica rodila sina prvenca.

Pele je davne 1959. godine od prvog januara do 31. decembra postigao 75 golova (66 za Santos i 9 za brazilsku reprezentaciju). Mesi je od 71 gola tokom 2012. godine 59 postigao za Barselonu, a 12 za argentinsku reprezentaciju.

Do kraja godine ima sasvim dovoljno vremena da obori i ovaj veliki rekord i definitivno istakne kandidaturu za najboljeg fudbalera svih vremena, a tek mu je 25 godina.

Argentinac je ove sezone već postigao 15 golova, od čega 11 u Primeri, a ima i 6 asistencija. Uz het-trik protiv Deportiva u La Korunji za pobedu od 5:4 u subotu veče, on je četiri puta bio dvostruki strelac, protiv Real Sosijedada, Osasune, Hetafea i protiv najvećeg rivala Real Madrida.

Iako je trener Tito Vilanova razmatrao da ga u La Korunji odmara bar deo meča, nakon što je doputovao iz Južne Amerike gde je nastupao za Argentinu, najbolji fudbaler sveta je insistirao da igra od starta i tako doneo Barsi sedmu pobedu, iako je imala igrača manje.

Mesiju je u La Korunji dva gola namestio Sesk Fabregas, koji je posle meča izjavio da je Argentinac sa druge planete.

"Mesi je odigrao još jedan fantastičan meč, iako je bio umoran od puta i obaveza sa reprezentacijom. On je igrač koji mnogo znači ovom timu, on je jednostavno čovek sa druge planete", rekao je Fabregas.



Naredni meč fudbaleri Barselone odigraće u utorak na Nou Kampu protiv Seltika, u trećem kolu G grupe Lige šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve