Nova vest
Fudbal

Subota, 20.10.2012.

10:18

Potpredsednik FIFA: Izbaciti Srbiju

Potpredsednik FIFA Džim Bojs za BBC je rekao da se nada da će UEFA drastično kazniti Srbiju zbog ponašanja navijača u Kruševcu u utorak.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Duel mladih reprezentacija Srbije i Engleske u baražu za Evropsko prvenstvo završen je pobedom gostuju sa 1:0, su umesto rezultata u prvi plan izbila dešavanja sa kraja utakmice, kada je došlo tuče na terenu, a u celoj pometnji bilo je i rasističkog skandiranja.

UEFA bi trebalo oštro da kazni Fudbalski savez Srbije. Mislim da bi trebalo da igraju utakmice pred praznim tribinama, a čak se zalažem i da dobiju suspenziju sa narednih međunarodnih takmičenja“, rekao je Bojs, „Ovo nije prvi put da gledamo ovakve slike iz Srbije, koja ima veliki problem sa rasizmom. Kao veliki protivnik rasizma, u bilo kakvom obliku, smatram da bi UEFA trebalo drastično da kazni Srbiju“.

UEFA je povodom svih dešavanja u Kruševcu pokrenula postupak i protiv Srbije i protiv Engleske, a konačnu odluku doneće 22. novembra. Uprkos tome što delegat utakmice ni jednom rečju nije pomenuo rasističke povike, Bojs ističe da se nada da Srbija neće biti kažnjena samo novčano.

Istorija nas je naučila da novčane kazne jednostavno nisu dovoljne, da nemaju veliki učinak. Kreteni koji izazivaju takve probleme ne zanima fudbal, ali ni to što će klub i Fudbalski savez morati da plati visoku odštetu zbog njihovog sramnog ponašanja. UEFA mora da preduzme neke ozbiljne mere, naročito protiv Srbije“, naglasio je Bojs.

Još od završetka u Kruševcu, vrši se veliki pritisak na UEFA da što oštrije kazni Srbiju, a osim fudbalskih zvaničnika u Britaniji, stroge kazne traži i premijer Dejvid Kameron, koji se našao na udaru Rija Ferdinanda, koji mu je poručio da prvo počisti svoje dvorište.

Selektor Engleza Stjuart Pirs rekao je da je tužno to što se desili u Kruševcu. Međutim on ističe direktor svih selekcija u Fudbalskom savezu Srbije Savo Milošević došao u svlačionicu Engleza posle utakmice i izvinio se za incidente.

Povodom incidenata na revanš utakmici baraža, za plasman na Evropsko prvenstvo u Izraelu, oglasio se i bivši fudbalski reprezentativac Engleske Pol Ins, koji je zatražio je od UEFA da izbaci mladu reprezentaciju Srbije iz kontinentalnih takmičenja na deset godina.

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Janković rekao je da bi Englezi trebalo da pričaju samo o fudbalu, a ne o "nekim drugim stvarima".

Srpski repezentativac Slobodan Medojević rekao je da on nije čuo uvrede u Kruševcu tokom utakmice sa Englezima.

Povodom incidenta u Kruševcu oglasio se i Fudbalski savez Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve