Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.10.2012.

13:40

The Sun: IK UEFA čine samo belci

Engleski mediji i dalje se intenzivno bave incidentima u Kruševcu i navodnim uvredama na rasnoj osnovi, a najdalje je otišao tabloid "San".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ovaj tabloid tvrdi da će Evropska fudbalska unija (UEFA) izreći blagu kaznu za Fudbalski savez Srbije (FSS), jer su svi članovi Izvršnog komiteta belci.

U Izvršnom komitetu nalaze se predsednik Mišel Platini (Francuska), kao i pet potpredsednika Šenes Erzik (Turska), Džefri Tompson (Engleska), Anhel Marija Viljar (Španija), Marios Lefkaritis (Kipar) i Đankarlo Abete (Italija).

Tu su i članovi Karen Espelund (Norveška), Sergej Fursenko (Rusija), Piter Žilieron (Švajcarska), Alan Hansen (Danska), František Laurinec (Slovačka), Avraham Luzon (Izrael), Borislav Mihajlov (Bugarska), Mirčea Sandu (Rumunija), Grigoris Surkis (Ukrajina), Mikael van Prag (Holandija) i Teo Cvanciger (Nemačka).

Pored spiska članova, "San" navodi da Viljar i Mihajlov dolaze iz Španije i Bugarske, zemalja u kojima su takođe česti incidenti na rasnoj osnovi na utakmicama.

List podseća da je ovaj komitet kaznio Danca Niklasa Bentnera sa 80.000 evra jer je na "boksericama" reklamirao kladionicu, dok je bugarski savez morao da plati 32.000 evra jer su navijači na rasnoj osnovi vređali engleskog reprezentativca Ešlija Janga.

Ipak, i Engleska ima jednog predstavnika u komitetu, Džefrija Tompsona, koji je takođe belac.

"Razočaran sam i zgađen onim što se desilo. Ipak, mislim da će ovaj put kazne biti oštrije od novčanih. Takođe, u prošlosti smo bili jasni po pitanju rasizma, pogotovo kada se radi o Srbiji", kazao je Tompson.

List "San" podseća da je Platini prošle godine već upozorio FS, ali i hrvatski savez da će biti drakonski kažnjeni ako se ne uhvate u koštac sa problemima rasizma i nasilja na stadionima.

"Pogađajte šta je sledeće nedelje? Akcija nedelja anti-rasizma pod okriljem UEFA. Suspenzija Srbije iz međunarodnih takmičenja poslala bi mnogo jaču poruku od bilo kakvih natpisa na majicama", zaključuje se u tekstu "Sana".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve