Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.10.2012.

16:27

FKCZ: Ne dugujemo 62 miliona

Fudbalski klub Crvena zvezda oglasio se saopštenjem povodom pisanja beogradskih medija da je dug ’crveno-belih’ u ovom trenutku 62 miliona evra.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Iz Ljutice Bogdana su najavili da će ceo slučaj biti rešen na sudu, ali se u saopštenju, međutim, ne navodi tačan iznos duga.

Takođe, u saopštenju se kaže da klub nije dizao kredite kod pojedinih banaka i da ne duguje novac pojedinim menadžerima.

FK Crvena zvezda duže vreme ne reaguje na pisanja u medijima o klubu. Svesni smo da ćemo kao najveći klub uvek biti zanimljivi medijima i da će mnogi na nama želeti da prave tiraž. Pored toga, imamo toleranciju za slobodu štampe. Nažalost, taj tekst je pun neistina do te mere da ne možemo da ih prećutimo i predstavlja pravu zloupotrebu slobode medija“.

Razlog više za naše nezadovoljstvo i razočaranje leži u tome što se niko nije obratio klubu ni za komentar odnosno dao priliku za ispravimo netačne navode u tekstu što samo dodatno potvrđuje da je u pitanju zla namera“.

Neistina je da FK Crvena zvezda duguje Unicredit banci 5 miliona evra jer ovoj banci ne dugujemo ni dinar. Neistina je da FK Crvena zvezda duguje OTP banci 4 miliona evra jer ovoj banci ne dugujemo ni dinar, a klub nikada u svojoj istoriji od OTP banke nije uzeo kredit. Neistina je da je Crvena zvezda pozajmila od menadžera Falija Ramadanija 700 hiljada evra, a da mora da vrati milion evra. Neistina je da Crvena zvezda duguje poslovnim bankama 33 miliona evra jer taj dug nije ni približno toliko. Neistina je da su dugovanja kluba prema Novoj Agrobanci i Marfin banci 18,5 miliona evra jer je ta suma više nego duplo manja. Neistina je da Crvena zvezda duguje 62 miliona evra“.

Istina je da Crvena zvezda u prvom timu ima 16 seniorskih i mladih reprezentativaca čija se vrednost već sada meri desetinama miliona evra tako da je to osnovni razlog zbog čega se Zvezda nalazi na udaru. Postoje menadžeri koji bi da utiču na te transfere jer osim nekoliko slučajeva, većih transfera u narednim godinama u srpskom fudbalu neće biti“.

Istina je da smo se kao klub odrekli ovog leta 11,5 miliona evra prihoda od transfera fudbalera kako bi smo sačuvali tim koji može da bude konkurentan za titulu i koji će vredeti više do kraja sezone. Istina je da Zvezda ima dugovanja i da se zaduživala proteklih šest godina ali pitamo koja država, velika multinacionalna kompanija ili evropski klub nije povećao zaduženje tokom svetske ekonomske krize? Ova kriza se odrazila i na svetski fudbal, prihodi od transfera kao i ulaganja u fudbal su znatno smanjeni. Čvrsto verujemo da će država pronaći način da pomogne svojim vodećim sportskim klubovima na isti način na koji je u vreme ekonomske krize pomagala medije, banke ili trgovinske lance“.

FK Crvena zvezda će u budućnosti iskoristiti sve zakonske mogućnosti za reprogram svojih obaveza i o tome će javnost biti blagovremeno obaveštena“, kaže se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve