Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.10.2012.

22:08

Izrael U21: Poznati svi učesnici

Selekcije Rusije, Nemačke, Italije, Španije, Norveške I Engleske, uzrasta do 21 godine, obezbedile su preko baraža plasman na Evropsko prvenstvo u Izraelu.

Izvor:

Autor:

Default images

Dok su u ponedeljak Holanđani ostvarili isti uspeh pobedom nad Slovačkom.

Nemci, Italijani, Španci i Englezi su trijumfima u revanšima, potvrdili pobede iz prvih mečeva. Rusi su posle pobede u gostima nad Česima (2:0), morali da strepe protiv Čeha, ali su na kraju uspeli da izbore remi (2:2), dok su Norvežani izbacili Francuze, sa ukupnih 5:4.

Nažalost, posle duplog poraza od Engleza, naših fudbalera neće biti biti na smotri igrača do 21 godine u Izraelu.

Najveće iznenađenja napravili su reprezentativci Norveške, protiv favorizovane Francuske. Posle poraza u prvom meču (1:0), Norvežani se nisu predali, krenuli su hrabro i ofanzivno, što im se itekako isplatilo već do 27. minuta kada su imali prednost od čak tri gola. Sing je u 13. minutu, sa bele tačke, doveo domaće u vođstvo, Nilsen u 19. povećao na 2:0, da bi velikih 3:0 doneo Rone devet minuta kasnije. Francuzi su samo minut kasnije smanjili na 3:1, golom Žuilavolia, da bi se tim rezultatom otišlo na poluvreme.

Norvežani su nastavili u istom stilu, i posle dvadeset minuta igre u nastavku, golovima Konradsena u 57, i Bergeta u 65. minutu, stigli do neverovatnih 5:1. Usledio je nešto mirniji period igre, da bi poslednjih deset minuta meča donelo dosta uzbuđenja. Prvo je Lacazete u 84. minutu smanjio na 5:2, da bi totalnu neizvesnost doneo Griezman, golom tri minuta pre kraja. Ipak, Norvežani su uspeli da izdrže i plasiraju se na prvenstvo.

'Furija' je posle ubedljive pobede od 5:0 na Danskom u prvom meču, odigrala još jedan odličan meč, ovaj put na stadionu u Alborgu, i sa rutinskih 3:1 overila plasman na prvenstvo. Munijain je u 24. minutu doveo Španiju u vođstvo, prednost je udvostručio Alvaro Vaskes u 62. minutu, počasni gol za Dance postigao je Kristijansen u 91. minutu, da bi u drugom minutu nadoknade Vaskes svojim drugim golom postavio konačnih 3:1.

Rusi su već u šestom minutu poveli, Smolov iz penala, i činilo se da će, uz pobedu iz prvog meča od 2:0, rutinski meč privesti kraju, ali se Česi nisu predali. Naturalizovani Čeh Vagner je golovima u 12. i 64. minutu doneo preokret i nadu svojoj reprezentaciji, ali je Kirilov pogotkom u 83. minutu overio plasman 'zbornaje'.

Nemačka je posle ne baš ubedljive igre i remija iz prvog meča (1:1) , lako savladala komšije u revanšu i overila plasman u Izrael. ‘Panceri’ su do 20. minuta, golovima Holtbija u 8, i Solbeka u 20., imali sigurnih 2:0, da bi Polter u poslednjim trenucima prvog poluvremena doneo ubedljivih 3:0. Domaći su, u slabom drugom poluvremenu, uspeli samo da smanje na 3:1, golom Drmića u 75. minutu.

'Azuri' su u prvom meču minimalnim rezultatom savladali Šveđane, da bi u revanš meču u Kalmaru sa 3:2 dotukli 'vikinge'. Meč je bio prilično miran nešto više od sat vremena, da bi od tog trenutka videli čak pet pogotaka. Italijani su poveli preko Insignea u 68. minutu, da bi Florenci tri minuta kasnije povećao na 2:0. Šveđani se vraćaju golovima Išaka i Hilijermarka u 72, i 77. minutu, da bi sve dileme otklonio Imobile u 86. minutu.

Prvenstvo u Izraelu, koje je na programu od 5. do 18. juna naredne godine, protećiće bez naših fudbalera, ali nema sumnje da nas očekuje odličan i atraktivan fudbal. Španci brane titulu osvojenu u Danskoj, dok Italijani, Nemci i Holanđani figuriraju kao glavni kandidati da ih skinu sa trona.

Rezultati baraža za EP:

Rusija - Češka 2:2 (prva utakmica 2:0)
Švajcarska - Nemačka 1:3 (0:1)
Švedska - Italija 2:3 (0:1)
Srbija - Engleska 0:1 (0:1)
Norveška - Francuska 5:3 (0:1)
Danska - Španija 1:3 (0:5)

U ponedeljak:

Holandija - Slovačka 2:0 (2:0)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve