Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.10.2012.

18:26

Lukašenko: Osramotili su naciju

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko oštro kritikovao fudbalsku reprezentaciju te zemlje zbog načina na koji je izgubila od Španije u kval. za SP 2014.

Izvor:

Autor:

Default images

"Furija" je prošlog petka u Minsku, bez mnogo problema slavila sa 4:0, a het-trik je postigao Pedro Rodrigez.

"Nikada nisam video da je neko tako osramotio naciju. Naša ekipa se uplašila, da ne koristim neki drugi, nepristojni izraz. Izašli su na teren, a noge i ruke su im klecale", rekao je Lukašenko novinarima u Minsku.

Lukašenko je od ranije poznat kao veliki ljubitelj sporta, a trenutno obavlja i funkciju predsednika Olimpijskog komiteta Belorusije.

On je rekao da su beloruski fudbaleri morali da se ugledaju na Gruzijce, koji su prošlog meseca, tek posle velike borbe i primljenog gola u završnici meča, izgubili od Španije sa 1:0.

"Pogledajte Gruzijce, do poslednjeg minuta su se borili protiv Španaca. Da li tako nešto može da se kaže za našu reprezentaciju?", zapitao se Lukašenko.

On je priznao da su se beloruske vlasti na razne načine dovijale kako bi dovele što više ljudi na stadionu u Minsku.

"Priznajem, učinili smo sve da na stadionu bude 40.000 navijača, da budu pune tribine. I šta smo dobili zauzvrat?", dodao je on.

Selekcija Belorusije trenutno zauzima poslednje mesto u I grupi kvalifikacija za SP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve