Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.10.2012.

17:44

Nemoćni 'orlići', skandal na kraju

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo u Izraelu, pošto je i u revanšu u Kruševcu izgubila od Engleske sa 1:0.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Tokom cele utakmice naša selekcija nije stvorila nijednu ozbiljniju šansu, a u četvrtom minutu nadoknade golman Aleksić je otišao u napad, a u kontri je Vikam pogodio prazan gol. Na kraju utakmice viđena je opšta tuča između igrača na terenu, koja je nastavljena i u tunelu.

Pred izuzetno bučnom publikom u Kruševcu naša selekcija agresivno je počela meč i posle dva minuta došla do kornera, ali su gosti otklonili opasnost posle ubacivanja Lazovića.

Ipak, u četvrtom minutu Englezi su bili blizu gola – Sordel je na desnoj strani predriblao Medojevića i snažno šutirao, a lopta je dokačila stativu i završila iza gola.

Bilo je očigledno da Englezi nisu došli u Kruševac sa namerom da čuvaju prednost iz prvog meča, imali su nekoliko ubacivanja i duže su držali loptu, ali bez pravih prilika.

Sa druge strane, Ninković je preslabo šutirao sa dvadesetak metara, a naši nisu pronalazili način da ozbiljno ugroze gol Engleza.

Tako je bilo sve do 23. minuta kada je Srbija stvorila prvu veliku šansu – Lazović je ubacio loptu, Kosanović je spustio loptu do Ninkovića, a on je primirio loptu i iskosa sa leve strane šutirao pred leve stative Batlandovog gola.

Usledio je period igre u kojem je Srbija držala loptu u nogama, ali bez novih šansi izuzimajući prilično slab udarac Lazovića sa ivice kaznenog prostora.

Dva minuta kasnije Aleksić je istrčao u prazno, ali Doson nije dobro zahvatio loptu i kiks našeg golmana ostao je nekažnjen.

Usledio je period igre u kojem je Srbija držala loptu u nogama, ali bez novih šansi izuzimajući prilično slab udarac Lazovića sa ivice kaznenog prostora.

Do kraja poluvremena viđen je još jedino pokušaj Milivojevića, koji je završio iznad prečke.

Na startu drugog dela igre naš tim je krenuo napred malo odlučnije, ali su i Englezi imali jednu opasnu situaciju posle prekida. Posle šest minuta igre u drugom delu Kojić je posle jedne odlične kontre srušen, a Smit je dobio žuti karton.

U 54. minutu posle nekoliko izbacivanja lopte iz engleskog šesnaesterca loptu je sačekao Ninković i lepo šutirao, ali je Batlend izbacio loptu u korner.

Ulazak Malbašića i Despotovića uneo je novu energiju u igru Srbije, ali su Englezi bili veoma disciplinovani u odbrani, pa se uglavnom sve svodilo na pokušaje iz daljine, od kojih je najopasniji bio Kosanovićev.

Takođe, prilikom jedne akcije Mudrinski nije reagovao baš najbolje – Ninković je poslao odličnu loptu u prostor za Malbašića, ali ju je Mudrinski dokačio na putu ka fudbaleru Hofenhajma koji je do tada već bio u ofsajdu.

Do kraja utakmice videli smo istu sliku kao i u prethodnom delu drugog poluvremena – jalovi napadi Srbije i čvrsta odbrana Engleza.

U četvrtom minutu nadoknade Srbija je imala slobodan udarac, u napad je otišao i golman Aleksić, ali ni poslednji pokušaj nije dao rezultata. Posle gužve u kaznenom prostoru lopta je izbijena, Englezi su imali kontru ’tri na jedan’ bez golmana, a Ins je dodao za Vikama, koji se ušetao sa loptom u gol.

Odmah po završetku meča došlo je do opšte tuče igrača na terenu. Ceo sukob trajao je nekoliko minuta, bilo je guranja i udaranja, konflikt je nastavljen i u tunelu, ali se sve brzo smirilo.

Počelo je tako što je Rouz gađan predmetima sa tribina dok je slavio gol, na šta je on uzvrato šutnuvši loptu u gledalište. Zbog toga je dobio drugi žuti karton, a u ceo sukob bio je umešan i asistent selektora Engleske Stiv Vigli.

Srbija U21: Aleksić, Kosanović, Gudelj, Medojević, Rodić, Ninković (Marković 74'), Milivojević, Čaušić, Lazović (Malbašić 59'), Kojić (Despotović 59'), Mudrinski.
Engleska U21: Batland, Smit, Koker, Doson, Rouz, Henderson, Zaha (Sterling 77'), Ins, Lou, Sordel (Lis 62'), Delfuneso (Vikam 90').

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

163 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve