Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.10.2012.

22:58

SP: Makedonija – Srbija (20.30)

Fudbalska reprezentacija Srbije u utorak igra jedan od ključnih mečeva u kvalifikacijama za Mundijal 2014, gostuje Makedoniji.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Srbija je do sada ostvarila po pobedu (Vels 6:1), remi (Škotska 0:0) i poraz (Belgija 3:0), dok su Makedonci dva puta poraženi od Hrvatske (1:0, 2:1), te remizirali sa Škotskom (1:1).

U druga dva meča u grupi, Hrvatska dočekuje Vels, dok Belgiji gostuje Škotska. Oba domaćina imaju šansu da posle četiri kola imaju po deset bodova i izdvoje se na vrhu tabele.

Makedonija je u prethodna tri meča u kvalifikacijama za Brazil postigla samo dva gola, a oba su pala u prvih 15 minuta. Noveski je bio strelac u Glazgovu, a Ibraimi pre nekoliko dana u Skoplju. Ipak, na oba meča rivali su uspevali da izjednače do poluvremena.

Janevski nije mnogo menjao tim u prethodna tri meča, među starterima mu je bilo samo 14 igrača: Martin Bogatinov (Karpati Ljvov) na golu, Danijel Georgievski (Steaua), Goran Popov (VBA), Nikolče Noveski (Majnc), Vanče Šikov (Volin) u odbrani, Muhamed Demiri (Tun), Veliče Šumulikoski (Tijanđin Teda), Nikola Gligorov (Alki Larnaka), Agim Ibraimi (Maribor) kao vezni, te Ivan Tričkovski (Klub Briž), Goran Pandev (Napoli), Mirko Ivanovski (Astra) ili Stevica Ristić (Suvon) kao napadači.

Selekori obe selekcije najavili su promene u ekipama u odnosu na prethodne utakmice. Siniša Mihajlović je istakao da će njegov tim ponovo da igra ofanzivno, dok Čedomir Janevski najavio promenu taktike.

Dok Mihajlović nema problema sa suspendovanim ili povređenim igračima, Janevski ne može da računa na svoh najboljeg fudbalera, Gorana Pandeva koji ima žute kartone, kao ni na štopera Vancea Šikova.

Dve zemlje do sada su samo jednom igrale međusobno, 2008. godine bilo je nerešeno u Skoplju 1:1, a iz tog tima među "Orlovima" su danas Zoran Tošić i Zdravko Kuzmanović.

Bivša država SR Jugoslavija je dobila sva tri okršaja sa južnim susedom. Dve zvanične utakmice u kvalifikacijama za EP 2000. Jugoslavija je dobila sa 3:1 u Beogradi i 4:2 u Skoplju, dok su godinu dana kasnije na istom mestu "plavi" slavili sa 2:1.

Meč četvrtog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine između Makedonije i Srbije igra se u utorak od 20.30 časova na stadionu “Filip II” u Skoplju. Arbitar utakmice biće Holanđanin Bes Nijhuis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve