Nova vest
Fudbal

Petak, 12.10.2012.

18:39

U21: Minimalac Engleza sa penala

Mlada fudbalska reprezentacija izgubila je u Noriču sa 1:0 (0:0) od Engleske prvu utakmicu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedini gol na meču postigao je Kreg Doson u 65. minutu sa bele tačke, pošto je prethodno Luka Milunović faulirao Adama Smita na ivici šesnaesterca.

Englezi su u prvom poluvremenu imali inicijativu, ali su šutirali uglavnom sa distance, dok je Srbija najbolju priliku propustila kada je Lazović proigrao Milunovića koji je glavom šutirao preko prečke.

Revanš meč je na programu u Kruševcu u utorak 16. oktobra.

Srbija je u baraž ušla kao pobednik grupe 4, uz pet pobeda i tri remija, dok su Englezi u grupi 8 takođe bili prvi, uz sedam pobeda i jedan poraz. Nagrada za pobednika dvomeča, koji se u utorak okončava u Kruševcu, biće mesto na završnom turniru, zakazanom za period od 15. do 28. juna u Izraelu.

Već posle nekoliko desetina sekundi srpski napadač Đorđe Despotivć dobio je žuti karton pošto je nepotrebno oštro uklizao u noge kapitenu Engleza i prvotimcu Liverpula Džordanu Hendersonu.

U drugom minutu usledio je prvi napad Srbije, Pantić je prošao po desnoj strani i ubacio loptu u šesnaesterac. Njegov klupski saigrač je pokušao da "makazicama" uhvati loptu koja je ipak letela previsoko.

Četiri minuta kasnije posle faula nad Insom žuti karton zaradio je i Aleksandar Pantić. Dva minuta kasnije i Rahim Sterling je posle prekršaja nad Sašom Markovićem "požuteo".

Upravo je Marković u 11. minutu šutirao preko gola, a minut kasnije Milunović nije uspeo da izbegne ofsajd poziciju. Na drugoj strani terena pred golom Aleksića, prvo je Ins promašio gol, a onda je bio precizniji pa je izborio prvi korner za svoj tim.

Fudbaler Mančester sitija Džek Rodvel dobro je šutirao u 15. minutu, ali je Aleksić bio siguran na golu. Engleski tim je imao incijativu desetak minuta, ali su "orlići" uspeli da se odbrane.

Poslednju dobru priliku u tom periodu igre propustio je Tomas Ins. Proigrao ga je Rouz, Ins je bio sam, ali je Aleksić istrčao na vreme.

Iako je Srbija bila u podređenom položaju na terenu, u 27. minutu Lazović i Milunović su stvorili veliki prilku za gol. Lazović je odlično centrirao, Milunović je bio najviši u skoku, ali je na leđima imao protivničkog igrača pa je glavom šutirao preko prečke.

U nastavku prvog poluvremena igra se odvijala uglavnom na polovini Srbije, ali Englezi su šutirali sa distance i nisu uspevali da uđu u šesnaesterac. Saša Marković je u 32. minutu šutirao sa 20-ak metara i to je bila jedina situacija pred golom Batlenda vredna pomena.

Ins je u 43. minutu odlično šutirao sa 30ak metara, Branimir Aleksić nije uspeo da zakači loptu koja je ipak prošla pored desne stative njegovog gola. Poslednji šut ka golu Aleksića u prvom poluvremenu uputio je Džordan Henderson.

Od prvog minuta drugog poluvremenu na terenu je umesto Džeka Rodvela Džejson Lov. U prvih desetak minuta nije bilo prilika pred golovima Aleksića i Batlenda. Selektor Janković je u 60. minutu napravio prvu izmenu, kada je Filipa Malbašića zamenio Miloš Jojić.

U 65. minutu pošto je Medojević izbacio loptu iz šesnaesterca, do nje je na ivici šesnaesterca stigao Smit. Luka Milunović je neoprezno uklizao i sudija je pokazao na belu tačku. Kreg Doson je bio siguran sa penala, šutirao je jako i precizno u levi ugao Aleksićevog gola za 1:0.

Odmah posle postignutog gola selektori su napravili dve izmene, Sterlinga je zamenio Taunsend, dok je umesto Saše Markovića u igru ušao fudbaler Rada Goran Čaušić.

Srbija do kraja meča nije uspevala da stvori dobru priliku za gol. U 80. minutu Milunović nije dobro reagovao i loptu mu je prešla preko noge kada je bio blizu šesnaesterca, a u 89. minutu je izblokiran šut Despotovića.

Engleska U21: Batlend - Smit, Rouz, Kolker, Doson - Rodvel (Lov), Henderson - Zaha, Sterling (Taunsend), Ins – Sordel (Vikam).
Srbija U21: Aleksić – Gudelj, Pantić, Medojević, Mladenović – Marković (Jojić), Milunović, Milivojević, Lazović (Kojić), Malbašić (Čaušić) - Despotović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve