Kreće Balkanska liga od 2015?

Na proleće 2015. godine 16 klubova iz bivše Jugoslavije, Mađarske i Bugarske, počeće takmičenje u okviru Balkanske lige, prenosi hrvatski „Globus“.

JTIzvor: B92, Globus Srbija, Balkan
Podeli

Novinar „Globusa“ Darko Hudolist otkrio je u sredu da su se Evropska fudbalska unija i čelnici nacionalnog saveza o svemu dogovorili na sastanku u Budvi sredinom septembra.

Srbiju je na tom sastanku predstavljao predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, a prisustvovali su mu i Davor Šuker i Damir Vrbanović iz Hrvatske, Ivica Osim iz Bosne i Hercegovine, Dejan Savićević iz Crne Gore, Aleksander Čeferin iz Slovenije, Ilčo Gorgioski iz Makedonije i prvi čovek bugarskog fudbala Mihajlov.

„Globus“ piše da će liga početi za dve i po godine, na proleće 2015. godine, a da će u njoj učestvovati 16 klubova iz osam zemalja.

Prethodnih godina mnogo se pričalo o regionalnoj ligi koja bi pomogla da se poboljša kvalitet fudbala u zemljama bivše Jugoslavije. Slične inicijative imale su brojne zemlje u Evropi, ali je UEFA stajala na put svim tim idejama.

Pre godinu dana, srpski, bugarski i rumunski klubovi su dogovorili osnivanje zajedničke regionalne lige u kojoj bi igrali i neki turski, ruski i ukrajinski klubovi, a iako UEFA prvobitno to nije podržala, došlo je zeleno svetlo Mišela Platinija. UEFA je najavila sprovođenje studije o isplativosti takve lige, a izgleda da je vladajuće telo evropskog fudbala sada na dobrom putu da osnuje još jedno takmičenje po svojim okriljem. Ipak, u tom takmičenju će morati da se igra po njenim pravilima, a mesta u njoj će biti samo za velike klubove.

Fudbal

Kompani verovatno u timu

Selektor fudbalera Belgije Mark Vilmots kaže da bi kapiten Vensan Kompani ipak mogao igrati protiv Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Fudbal sreda 10.10. 18:22 Komentara: 7
strana 1 od 2 idi na stranu