Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.10.2012.

23:46

Kreće Balkanska liga od 2015?

Na proleće 2015. godine 16 klubova iz bivše Jugoslavije, Mađarske i Bugarske, počeće takmičenje u okviru Balkanske lige, prenosi hrvatski „Globus“.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Novinar „Globusa“ Darko Hudolist otkrio je u sredu da su se Evropska fudbalska unija i čelnici nacionalnog saveza o svemu dogovorili na sastanku u Budvi sredinom septembra.

Srbiju je na tom sastanku predstavljao predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, a prisustvovali su mu i Davor Šuker i Damir Vrbanović iz Hrvatske, Ivica Osim iz Bosne i Hercegovine, Dejan Savićević iz Crne Gore, Aleksander Čeferin iz Slovenije, Ilčo Gorgioski iz Makedonije i prvi čovek bugarskog fudbala Mihajlov.

„Globus“ piše da će liga početi za dve i po godine, na proleće 2015. godine, a da će u njoj učestvovati 16 klubova iz osam zemalja.

Prethodnih godina mnogo se pričalo o regionalnoj ligi koja bi pomogla da se poboljša kvalitet fudbala u zemljama bivše Jugoslavije. Slične inicijative imale su brojne zemlje u Evropi, ali je UEFA stajala na put svim tim idejama.

Pre godinu dana, srpski, bugarski i rumunski klubovi su dogovorili osnivanje zajedničke regionalne lige u kojoj bi igrali i neki turski, ruski i ukrajinski klubovi, a iako UEFA prvobitno to nije podržala, došlo je zeleno svetlo Mišela Platinija. UEFA je najavila sprovođenje studije o isplativosti takve lige, a izgleda da je vladajuće telo evropskog fudbala sada na dobrom putu da osnuje još jedno takmičenje po svojim okriljem. Ipak, u tom takmičenju će morati da se igra po njenim pravilima, a mesta u njoj će biti samo za velike klubove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve