Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.10.2012.

13:57

"Kolarov kao nekad Mihajlović"

Aleksandar Kolarov u poslednjih mesec dana postigao je tri sjajna gola iz slobodnih udaraca i to je prokomentarisao trener Mančester sitija Dejvid Plat.

Izvor:

Autor:

Default images

"Kolarov zasluži svaki gol koji postigne, jer on ostaje posle svakog treninga i ubacuje loptu u mrežu sa raznih pozicija", rekao je Plat posle poslednjeg gola koji je Kolarov postigao u meču sa Sanderlendom u Premijer ligi.

Srpski reprezentativac je bio i asistent na tom meču, a prethodno je golove iz slobodnih udaraca postigao na meču Lige šampiona sa madridskim Relaom i protiv Velsa u Novom Sadu u dresu reprezentacije Srbije. Golovi u mečevi sa Sanderlendom i Velsom donosili su prednost od 1:0 Sitiju i Srbiji.

Često na utakmicama Mančester sitija postoji problem ko će da izvezde slobodan udarac.

"Trener Manćini ima dogovor sa igračima ko odakle izvodi slobodne udarce, ali i oni sami mogu da se dogovore na terenu kada preocene situaciju. Mogu da šutiraju Baloteli, Silva, Kolarov, pa i kapiten Kompani...", rekao je Plat.

Kolarov je u Engelsku stigao iz Lacio, a Plat se dobro seća selektora Siniše Mihajlovića koji je u dresu Lacija, a potom i Intera postizao sjajne golove iz slobodnih udaraca. Mihajlović je i rekorder italijanske Serije A po broju postignutih golovima iz slobodnih udaraca.

"Kolarov je u vrhu liste igrača sa kojima sam ja radio, a koji odlično izvode slobodne udarce. Ipak, mislim da je najbolji Siniša Mihajlović, a i Aleksndar se slaže, verovatno jer mora pošto ga Mihajlović trenutno trenira u reprezentaciji Srbije", dodao je Plat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve