Nova vest
Fudbal

Subota, 06.10.2012.

17:53

BL: Bajern siguran, Šalke ubedljiv

Fudbaleri Bajerna pobedili su Hofenhajm sa 2:0 u sedmom kolu Bundeslige. Ubedljive pobede ostvarili su Šalke i Frajburg.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Bavarci su do sedme pobede u ovogodišnjem šampionatu došli golovima Riberija u 19. i 48. minutu.

Prvi gol Francuz je postigao nakon asistencije Tomasa Milera. Mandžukić je ubacio loptu sa desne strane, Kros nije uspeo da je zahvati kako treba, ali je na pravom mestu bio Riberi za konačnih 2:0.

Šalke je bio siguran u pobedi nad Volfsburgom 3:0. Ekipa iz Gelzenkirhena u vođstvo je došla preko Farfana u 33. minutu. Prednost je udvostručio Afelaj na strartu drugog poluvremena, a konačan rezultat postavio je Nojšteter na asistenciju Huntelara u 58. minutu.

Frajburg je kod kuće sa 3:0 savladao Nirnberg. Domaći su poveli u 26. minutu golom Makaidia. Mirno je bilo do samog finiša kada su Kaliđuri i Teracino definitivno odlučili pobednika.

Poslednjeplasirani Grojter Firt dočekao je ekipu Hamburgera, a pobednika ovog meča odlučio je Son u 17. minutu.

Fortuna je prvi poraz u sezoni doživela od Majnca, koji je na domaćem terenu slavio golom Noveskog u 85. minutu. Gosti su u 78. minutu ostali sa igračem manje, jer je Fink zbog drugog žutog kartona morao da napusti teren.

U prvom meču odigranom u petak Augzburg je bio bolji od Verdera sa 3:1.

Rezultati:

Augzburg - Verder 3:1
Bajern - Hofenhajm 2:0
Šalke - Volfsburg 3:0
Frajburg - Nirnberg 3:0
Grojter Firt - HSV 0:1
Majnc - Fortuna 1:0

Nedelja:

Menhengladbah - Ajntraht (15:30h)
Hanover - Dortmund (17:30h)
Štutgart - Bajer Leverkuzen (17:30h)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve