Nova vest
Fudbal

Petak, 05.10.2012.

23:41

Selta pobedila, čeka se El Klasiko

U prvom meču sedmog kola Primere Selta je u Vigu sa 2:0 (2:0) pobedila Sevilju golovima Aspasa i De Lukasa u drugom poluvremenu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U Primeri će se tokom vikenda odigrati još devet utakmica, a svakako je u centru pažnje El Klasiko na stadionu Kamp Nou, posebno zbog specifične situacije – Barsa je storpocentna, a Real već zaostaje osam bodova.

Još jedan meč nedeljnog programa privlači punu pažnju – branilac trofeja u Ligi Evrope Atletiko Madrid igra sa Malagom, ekipom koja je u sredu u Briselu definisala kako se igra na strani u Ligi šampiona.

Ta dva tima zauzimaju pozicije dva i tri, a Atletiko bi čak mogao da prestigne Barsu ukoliko u obe ključne utakmice slave Madriđani. Problem za “Jorgandžije” je što prvi strelac lige Radamel Falkao nije stoprocentno spreman.

Položaj Maurisija Poketina na klupi Esapnjola je vrlo težak, a odluku o smeni mogao bi da pogura Miroslav Đukić, mada bivši selektor Srbije ni na ovom meču na pravo da sedi na klupi Valjadolida. Poketino je već petu sezonu na klupi belo-plavih i smatra da mu je posao siguran, iako je iz šest kola njegov tim osvojio samo bod.

Nedelju dana posle poraza u San Sebastijanu Atletik ponovo igra baskijski derbi. Ovog puta rival će im biti Osasuna, klub iz Pamplone, koja tehnički nije u Zemlji Baska (već u Navari), ali u kojoj su ponosni na svoje baskijske korene. obe ekipe su vrlo loše počele, Osasuna je pretposlednja i tek je u prošlom kolu čvrstinu pretvorila u rezultat, dok je prošlosezonski finalista Kupa kralja i Lige Evrope i dalje u velikoj krizi, verovatno prouzrokovanoj željom velikih Zvezda da odu u bogatije sredine.

Ako će Osasuna do San Mamesa putovati sat i po, na obali Mediterana sastaju se dva tima iz istog grada, čije stadione deli jedan kilometar. Valensija ide na gradski stadion, gde će Levante pokušati da zaboravi na brodolom u Hanoveru, gde je sa igračem više od devetog minuta prednost pretvorio u poraz. Obe ekipe su na sredini tabele i deli ih jedan bod.

Primera, sedmo kolo:
Selta Vigo – Sevilja 2:0
Aspas 65, De Lukas 85
subota
16.00 Rajo Valjekano – Deportivo La Korunja,
18.00 Real Saragosa – Hetafe
20.00 Real Betis – Real Sosijedad.
nedelja:
12.00 Levante – Valensija,
16.00 Maljorka – Granada
18.00 Atletik Bilbao – Osasuna
19.50 Barselona – Real Madrid
21.30 Atletiko Madrid – Malaga

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d