Nova vest
Fudbal

Petak, 05.10.2012.

16:08

Diter Miler u komi posle infarkta

Nekadašnji reprezentativac Nemačke i fudbaler Kelna Diter Miler imao je srčani udar posle kog je u komi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalski klub Kikers iz Ofenbaha, u kojem je Miler ponikao i završio karijeru, i čiji je predsednik bio do septembra, saopštio je da se 58-godišnjak srušio u svojoj kući pored Frankfurta.

Slavnog fudbalera reanimirala je supruga, pre nego što je došla hitna pomoć. Miler je osvajao titule u Nemačkoj i Francuskoj, bio najbolji strelac EP 1976, nastupio na SP 1978. i dvaput bio prvi strelac Bundeslige.

Našim ljubiteljima fudbala ostao je u lošem sećanju, jer je het-trikom eliminisao našu selekciju u polufinalu EP 1976, kada je na Marakani Jugoslavija vodila 2:0, ali je posle produžetka SRN pobedila 4:2. Miler je šest mminuta pre kraja dao izjednačujući gol, a zatim je dva puta bio strelac u poslednjih pet minuta produžetaka. I u finalu protiv Čehoslovačke postigao je prvi gol, ali je na kraju presudio Panjenkin penal.

Miler je poznat po tome što je igrajući za Keln dao šest golova na utakmici protiv Verdera 17. avgusta 1977. godine (7:2), što je aktuelni rekord u Bundesligi po broju postignutih pogodaka na jednom meču. Bizaran je podatak da to nije zabeleženo na snimku, jer su tog dana u Nemačkoj štrajkovali televizijski snimatelji.

Najveći trag on je ostavio upravo u Kelnu, za koji je odigrao 326 utakmica i postigao 231 gol. Bio je najbolji strelac buindeslige 1977. i 1978. godine, kada su “Jarčevi” osvojili treću klupsku titulu, za sada poslednju.

Kao internacionalac nastupao je za Bordo, sa kojim je bio prvak Francuske 1984. i 1985. godine. igrao je još za Sarbriken i Grashoper iz Ciriha.

Miler je za reprezentaciju tadašnje SR Nemačke odigrao 12 utakmica i postigao devet golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d